Forside Nyheder

Vi elsker højttalerdocks
Philips højttalerdocks er populære herhjemme 


Danskerne er vilde med docks til smartphone og tablet. Se hvilke mærker der er de populæreste.


Højttalerdocks vinder frem i stor stil, og på to år er bestanden herhjemme steget fra 562.000 til 935.000. Det fortæller Brancheforeningen BFE, og det handler ikke mindst om livsstil, især hos de unge.


“Der er noget identitetsskabende over det: Man finder noget musik og downloader den til smartphonen – og tager så over til kammeraten og spiller den i dockingstationen: »Se hvad jeg har fundet – jeg vil gerne være social og dele den med dig«. Det er en måde at fortælle en historie om sig selv”, fortæller fremtidsforskeren Anne-Marie Dahl fra Futuria.


Boomet i salget af smartphones er én forklaring på væksten i dockingstationer. En anden forklaring er, at de findes i så mange fantasifulde udformninger, at de designmæssigt taler til mange forbrugere. Og endelig er der en tredje grund:


“Når de unge gæster hinanden har de deres playlister med på telefonen, og så bliver telefonen/telefonerne sat i værtens dockingstation og eksponeret for fællessskabet. Alle bliver så at sige instant DJs”, lyder det fra informationschef Johs Johansen fra BFE.


Johs Johansen tilføjer, at vi tilsyneladende ser et mætningspunkt nu: De sidste tre år er der nemlig henholdsvis solgt 152.000, 208.000 og 144.000 styk, og det har givet stor udbredelse.


Det betyder at der nu er en højttalerdock i hvert 4. danske hjem, mens 8% af hjemmene har mere end én.


 


 

B&O højttalerdocks er populære herhjemme 


 


Hvilke sælger bedst?


BFE – Branchen ForbrugerElektronik – har i januar via TNS Gallup spurgt 2.116 danskere om deres indkøb af forbrugerelektronik i 2012.


Knap halvdelen kunne slet ikke kan huske hvilket mærke højttalerdock de havde købt! – Resten pegede på disse som de mest populære lige nu:  1. Philips
  2. Bang & Olufsen
  3. Bose
  4. Sony
  5. Logitec
  6. Samsung
  7. International Reciever Company

 


 

Bose højttalerdocks er populære herhjemme

Annonce:
Forrige artikelApple køber sig til indendørs navigation
Næste artikelTrodser tilbud om a la carte: Vi vil have store TV-pakker
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.