Forside Nyheder

Fiberbredbånd i vækst


 


Danskerne er begyndt at vælge kobber-forbindelserne fra, og få fiber istedet.


I løbet af kun et år er antallet af fiberbredbåndsforbindelser vokset med 25 procent i Danmark.


Dermed er fiberteknologien den hurtigst voksende internetteknologi herhjemme, når det gælder de faste internetforbindelser. Ved udgangen af 2012 nåede antallet af fiberbredbåndsforbindelser i Danmark op på 271.509, og heraf var de 243.731 fiberbredbåndsforbindelser til private hjem.


Væksten i antallet af private fiberbredbåndsforbindelser var også 25 procent i løbet af det seneste år samtidig med, at antallet af faste internetforbindelser på kobber faldt svagt.


?Danmark er sammen med de øvrige nordiske lande, Sydkorea og Japan samt Centraleuropa førende i verden, når man ser på hvor stor en andel fiberbredbåndsforbindelserne udgør af det totale antal faste bredbåndsforbindelser. I løbet af det seneste år er fibers andel af alle faste internetforbindelser i Danmark steget fra at udgøre 10 procent til nu at udgøre 12 procent,? lyder det fra Anders Christjansen, adm. direktør i Waoo!


Næsten to tredjedele af alle fiberbredbåndsabonnementer i Danmark er solgt med en downloadhastighed på mindst 30 Mbit/s. Kun 0,5 procent af de kobberbaserede internetforbindelser har en tilsvarende høj hastighed.

Annonce