Forside Nyheder

Gigabit internet via loftlampenGalleri: Internet via lyskilder (Fotos: Fraunhofer Heinrich Hertz Institute HHI)


 


Tysk insitut sætter vild rekord i internethastighed igennem LED-pærer i loftlamperne.


Det tyske institut Fraunhofer Heinrich Hertz Institute HHI forsker i kommunikation via synligt lys, og nu har de sat endnu en milepæl i forhold til internet-forbindelser via loftlamper.


Ved brug af LED-pærer har det været muligt at opnå hastigheder på op til 3 Gbit/s i laboratorieforsøg, fortæller instituttet. Den seneste landvinding indenfor kommunikation via synligt lys vises frem på FOE 2013 (Fiber Optics Expo) der er asiens største udstilling for optisk kommunikation.


Teknologien, som instituttet selv har udviklet, gør brug af standard hyldevare LED-pærer. Der opnås op til 1 Gbit/s per lysfrekvens, og moderne LED-pærer benytter typisk 3 forskellige lysfrekvenser, hvilket bringer den samlede opnåelige hastighed op på 3 Gbit/s.


Údover at give en højere hastighed en traditionel WiFi, så giver lys også en mere stabil forbindelse end radiobølger. Det gør den teknologi mere velegnet til eksempelvis forbindelse til/fra biler, i fly, i fabrikshaller eller ved operationsbordet. Steder hvor radiokommunikation kan være en udfordring.


I hjemmet kan man forestille sig særlige zoner med højhastigheds-internet via lys, som suplement til WiFi.


Hvor lang tid der ventes at gå, inden teknologier af denne type bliver hvermandseje, melder Fraunhofer Heinrich Hertz Institute HHI dog ikke noget om her.

Annonce