Forside Nyheder

Markedets hurtigste USB-router?


Galleri: Dovado PRO

 

Skal det gå rigtigt stærkt i det mobile kontor, så er denne svenske router, Dovado Pro, måske noget.

Den svenske teknologi-leverandør Dovado lancerer nu PRO, der er den seneste af firmaets USB-routere til både 4G/3G-modem og kablet internet, og lokker med at det er markedets hurtigste USB-router.

Dovado PRO understøtter det hurtigste 4G, er udstyret med to SmartUSB-porte, samt mulighed for tilslutning af USB-harddiske direkte til routeren og meget mere.

Der er med andre ord tale om en “fuldvoksen” trådløs router, som fungerer lige godt sammen med mobilt bredbånd som med kablet internet. Routeren er helt uafhængig af operatør og understøtter i princippet samtlige mobile bredbåndsmodem, som findes på det danske marked – selv de nyeste og hurtigste LTE kategori 4-modem, som klarer op til 150 Mbit/s.

De to SmartUSB-porte gør det muligt samtidig at tilslutte et USB-modem til mobilt bredbånd som for eksempel en hurtig USB-disk til netværkslagring eller en styrenhed til home automation. Smart­USB-funktionen i kombination med “Connection Tracker” bevirker, at routeren er yderst driftssikker, fordi den holder rede på opkoblingen og automatisk kan genstarte modemmet i tilfælde af en eventuel fejl. 

Via SMS eller Dovados mobile app kan man både styre routeren og få forskellige former for driftsinformation som f.eks. alarm om uventede hændelser eller om opnået max-grænse af datamængde. Med SMS eller en tilsluttet computer samt en styrenhed til home automation kan man også fjernstyre og automatisere forskellige elektriske funktioner i hjemmet som f.eks. belysning eller opvarmning.

Det trådløse netværk understøtter 802.11n med en maksimal båndbredde på 300 Mbit/s. De to-antenner kan afmonteres og skiftes efter behov. Routerens firmware opdateres nemt og gratis over nettet, med den indbyggede Live Update-funktion.

 

Pris og tilgængelighed

Dovado PRO sælges herhjemme fra maj måned.

Prisen ventes at lande på ca. 1200 kr.

Annonce