Forside Nyheder

Apple computer solgt for rekordpris


Video af den computer der opnåede rekordprisen


 


Endnu et eksemplar af Apples første computer er blevet solgt på auktion, til et rekordstort millionbeløb.


Apples allerførste computer hed Apple I, eller Apple 1, og var en personlig computer der kom på gaden i 1976. I virkeligheden var det ikke en komplet færdigsamlet computer, men et motherboard til en computer, som Steve Wozniak sad og loddede sammen hjemme i garagen.


Køberne måtte selv pakke det ned i en kasse, med strømforsyning, keyboard og tilslutte det til en composite skærm. Derfor optræder Apple I på billeder ofte i hjemmebyggede trækasser.


Prisen dengang var $666,66, angiveligt fordi Wozniak var glad for gentagne tal, og de endte med at producere ca. 200 eksemplarer.


I dag er de computere derfor en sjældenhed, og det betyder at prisen ryger i vejret når de sættes til salg. Sidste år solgte Sotherbys i London en Apple I for 2,15 mio. kroner, og senere samme år røg der en for et hammerslag på 3,68 mio. kroner i Tyskland.


Nu er der solgt endnu et eksemplar af Apple I på en auktion i Tyskland. Denne gang til en rekordpris på 3,85 mio. kroner, skriver avisen The New York Times.


Men så fik køber også en Apple I der stadig virker. Køberen ønskede at være anonym, så aktionarius nøjes med at fortælle at der var tale om en rig iværksætter fra mellemøsten.


På videoen ovenfor ses computeren i aktion.


 


 


Billede fra den originale Apple-annonce. Foto:
Wikipedia 

En anden Apple I i et trækabinet. Foto: Wikimedia Commons 

Apple I kunne også tegne Steve Wozniak og Jobs


Annonce