Forside Detail

Elgiganten er Dixons guldæg


 


Det går godt for Elgiganten, og ikke så godt for PIXmania, lyder det fra Dixons i årsberetningen.


Dixons Retail, det engelske moderselskab for Elkjøp/Elgiganten, har udsendt en årsberetning hvor der ingen krise er at spore i den nordiske forretning.


Elgiganten er et af Dixons guldæg. Hele 12% vækst var der i den nordeuropæiske forretning, der udover Elkjøp/Elgiganten udgøres af ElectroWorld i Tjekkiet og Slovakiet. Den vækst resulterede i en bundlinje for 2012 som lå 10% over forrige års niveau.


Værre ser det ud for PIXmania, som Dixons nu er eneejer af. De nævnes som et problembarn, med en problematisk udvikling i omsætningen. PIXmania omsatte for 27% mindre i 2012.


Udover de nævnte forhandlere, så opererer Dixons også i Storbritanien og Irland (Currys, CurrysDigital, Dixons Travel, PC World, combined 2-in-1 Currys og PC World) samt i sydeuropa med Grækenland (Kotsovolos), Italien (Unieuro, 2-in-1 Unieuro og PC City) samt Tyrkiet (ElectroWorld).


I sydeuropa faldt omsætningen med 4% og det kostede 8% på bundlinjen.


Så det er butikkerne i Nordeuropa, samt Storbritanien og Irland, der sikrede bundlinjen for Dixons på i alt 4% vækst og 4% større overskud. Og den største andel kom fra de nordeuropæiske markeder.

Annonce