Forside Nyheder

Flere dansksprogede Android-apps på vej?


Det var en af de funktioner, der gemte sig lidt i Googles åbnings-keynote onsdag, men nemmere oversættelse kan få stor betydning for mængden af dansksprogede apps.


Midt I alle udvikler-nyhederne fra keynoten var der en enkelt, som flere udviklere, Recordere har talt med, var meget spændte på.


Lokalisering er nemlig en af de helt tunge udgiftsposter for en lille app-udvikler. Ud over at det tager lang tid at finde en oversætter via nettet, så svinger omkostningerne også vildt efter marked og udbud. Så hvis man gerne vil have sin app oversat til et sprog I et lille sprogområde (f.eks. dansk), så kan det blive dyrt.


Men en ny feature I Androids app-styringsinterface Google Play Developer Console giver mulighed for helt enkelt at uploade en XML-fil og derefter, inde I selve miljøet, finde en oversætter. Der bliver givet et slag på tasken med hensyn til prisen, og så kan man vælge den oversætter, man nu synes skal klare opgaven I det pågældende marked.


Når snakken gik på Google I/Os andendag, var det blandt andet denne funktion, udviklerne var begejstrede for. Ved en af demo-boderne på konferencegulvet spurgte Recorderes udsendte et par udviklere, der netop stod og snakkede om funktionen, hvorvidt dansk kunne være et af de sprog, de kunne finde på at lokalisere til. “Selvfølgelig”, lød svaret, “Hvorfor ikke, når det er så nemt?”


Om den nye funktion I Google Play Developer Console vil føre til flere dansksprogede apps, når virkeligheden melder sig, vil tiden dog vise.

Annonce:
Forrige artikelGran Turismo 6 er på vej
Næste artikelGoogle satser på VP9
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.