Forside Nyheder

Fremtiden ser godt ud for Google Maps


Google havde gemt nyhederne I Google Maps som den store finale på åbningskeynoten på Google I/O.


Med mindre, man regner den fåmælte Google-stifter Larry Pages slut-entré på scenen for en stor finale, så var det Google Maps, der skulle være den sidste champagneprop I Googles nyhedslanceringer på Google I/O.


TIl at starte med hørte vi primært om forbedringer i den nuværende Maps-udgave. Der kommer for eksempel langt om længe en version til tablets i app-form, og en række nye, dynamiske muligheder giver en mere flydende navigation rundt I gadebilledet. Og så er der naturligvis endnu mere 3D, endnu flere lande (herunder Nordkorea) og endnu flere bygninger, man kan kigge indenfor i.


En hel del af de nye ting er inspireret af Microsofts Bing Maps, såsom brugerbilleder fra anbefalede steder på kortet, samt anmeldelser og direkte adgang til reservationer med mere.


Kort over fremtiden


Men de store klapsalver kom frem, da Google præsenterede fremtidens Google Maps. De har netop gjort en preview af, hvad vi kan vente os af Googles korttjeneste I fremtiden, tilgængelig for dele af offentligheden. Man kan skrive sig op til preview’en HER.


Recordere har dog fået lov til at kigge indenfor på Maps I browserformen, som den ser ud nu. Og det er spændende. Man kan komme helt indenfor I mange af de steder, Google Maps kan anbefale én at prøve. Det sker ikke bare via brugerbilleder. I stedet sammensætter den nye Google Maps brugernes billeder til ét stort billede af det sted, der nu bliver anbefalet, sådan at man kan komme 360 grader rundt på f.eks. en bar eller en restaurant, allerede inden man besøger stedet.


Helt ud I universet


Google gjorde også en hel del ud af, at der ikke længere er en brugerflade med Maps inden i. I stedet er selve kortet brugerfladen. Det betyder, at man direkte på kortet kan finde alle de funktioner, man har behov for, lige fra søgninger til anbefalinger. Som det kan ses på ovenstående billede, er det nye Google Maps I browser-formen rimeligt skarp til at anbefale én steder på kortet. Og her skal man netop lægge mærke til, at navnene på kaffestederne ovenfor er direkte indsat I kortet og at man ikke skal ud i siden for at se på stederne.


Men det mest imponerende var alligevel, hvor tæt, integrationen er ved at blive mellem Google Earth og Google Maps. Når man kigger på den nye Google Maps I en browser, kan man zoome heeeeelt ud, hvor man kan se jorden, som den hænger i rummet med universet som baggrund. Og det, der var mest imponerende ved det, er at skyerne på jorden er præsenteret I real-time, og når man drejer jorden rundt til der, hvor solen ikke skinner, kan man se lysene komme frem fra den mørke side af kloden. Ganske pænt.

Annonce