Forside * Nyheder

Google vil samarbejde med Tesla om selvkørende bil


Google og Tesla kan blive den dynamiske duo, der langt om længe giver os selvkørende biler.


Google har som bekendt i længere tid været i gang med at opfinde den selvkørende bil, og har allerede foretaget længere testkørsler på californiske landeveje.


Ikke langt fra Googles hovedkvarter i Mountain View har den elektriske bilfabrikant Tesla til huse, der til trods for en pris på en over en halv million kroner (FØR danske afgifter) har ret meget succes med deres nye Tesla S-model.


Teslas biler er ikke i sig selv så interessante som deres teknologi, hvilket er grunden til at Mercedes og Toyota har investeret i virksomheden mod at få adgang til at benytte sig af teknologierne.


Og nu springer Google altså også ? undskyld udtrykket – med på vognen. Ifølge Bloomberg sker dette dog ikke i form af en decideret investering, men fordi Tesla- (og PayPal-) stifteren Elon Musk vil arbejde med Google om, hvad han hellere vil kalde en autopilot end en selvkørende bil.


?Autopiloter fungerer i fly, så hvorfor skulle vi ikke have dem i biler?, siger Elon Musk, der selv påstår at han er i dialog med Google om sagen. Google har dog ikke givet nogle kommentarer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.