Forside Indhold og distribution Musik

Googles nye musiktjeneste hedder All Access


 

 

Google har længe barslet med en ny version af deres Play Music-tjeneste, der indeholdt streaming. Nu er den her.


Ganske som ventet lancerede Google en ny musiktjeneste på udviklerkonferencen Google I/O, der åbnede onsdag. Blandt de mange nyheder, der blev præsenteret, var det netop musiktjenesten All Access, de fleste udviklere og journalister diskuterede, da keynoten var overstået.



Og det er fordi, Google med All Access har skabt en enkelt musiktjeneste, der er et alternativ til såvel Spotify som den artistbaserede netradio Pandora som iTunes. Du kan med andre ord BÅDE streame musikken via et abonnement OG købe den stykvis til at gemme til evig tid OG lytte til en strøm af musik sammensat til netop din smag. Og det sker både i en Android-app og i en webbrowser uden download af en klient.


 



Kan køres I både browser og app



Så vidt denne skribent ved, er det aldrig lykkedes for nogen at lave en tjeneste, der indeholder alle disse ting, der samtidig kan afvikles direkte fra en browser såvel som en smartphone, og som oven I købet har en skytjeneste med gratis lagring af 20.000 musikfiler koblet på. På den måde har Google taget en hel del af konkurrenterne på sengen.



Tjenesten gøres kun mere unik af, at Google benytter de informationer, de allerede har gemt om dig til at anbefale musik til dig via den nye Explore-funktion, der også er en del af All Access.



All Access er dog foreløbig kun lanceret I USA, men tiden vil vise, om denne forhindring kan omgås med de sædvanlige metoder til at få adgang til USA-eksklusive tjenester, for eksempel Unblock-Us.com m.fl.

Annonce