Forside Nyheder

Microsoft bekræfter: Start-knappen er tilbage…på en måde


Efter dagevis med rygter og lækager har Microsoft nu bekræftet enkelte detaljer omkring den kommende Windows 8.1-opdatering.


Bekræftelsen kommer I form af et blogindlæg på firmaets egen blog.


Start-knappen er ganske rigtigt, som vi skrev om igår, tilbage. Men ikke nødvendigvis i den form, man kunne håbe på. Det viser sig nemlig, at der kun er en lille forskel på den nye Start-knap, og den måde Windows 8 allerede fungerer på. På nuværende tidspunkt kan man føre musen ned i nederste, venstre hjørne og få et ikon frem, der med et klik bringer én til Start-skærmen.


Det er den samme funktion, den nye Start-knap kommer til at udfylde, med den lille forskel, at Start-knappen kan gøres permanent. Dermed skal man bare klikke på den og ikke føre musen henover den først.


Som vi også fortalte igår, kan man vælge at få alle ens apps og programmer op som Start-skærm i en liste, der så kan gøre det ud for en slags Start-menu. Men Start-skærmen kan gøres endnu mere personlig. Ud over at man kan lade den dele samme baggrund som desktoppen, kan man f.eks. også køre et slideshow i stilling, baseret på billedfiler på et drev eller i skyen.


Dertil kommer, at den globale søgning, vi kendte fra Start-menuen i Windows 7, også vender tilbage, i ny og stærkere form. Det globale søgefelt kan nemlig også søge på nettet og i ens SkyDrive via Bing. Den nyeste version af Internet Explorer, nummer 11 i rækken, er opgså med i opdateringen.


Microsoft lover at bringe flere detaljer på banen til Build-konferencen i juni, hvor Recordere også kommer til at deltage.

Annonce