Forside Nyheder

Omdan dit TV til en Android computer
Dell Project Ophelia 


Dell Project Ophelia er en HDMI-stick, der omdanner dit TV til en Android computer.


Lad det være sagt med det samme, dette er ikke den første TV-stick med Android som verden har set. Der er forskellige af denne type produkter på markedet allerede, alle med kinesisk oprindelse.


Men det er første gang at en vestlig computer-fabrikant kaster sig ud i sådan en opgave. Dell Project Ophelia blev vist frem på CES-udstillingen i januar, og til sommer er det første produkt klar.


Hvad er så nyt i denne produkt, sammenlignet med konkurrenterne? Jo, Dell skulle have forfinet hele konceptet med en computer i et TV, og tilføjet funktionalitet der gør det mere brugbart.


Med Project Ophelia følger bl.a. Dells Wyse PocketCloud software, som lader dig logge på en remote desktop og give dig adgang til filer fra en anden computer.


 


Understøtter MHL


Der er understøttelse af MHL, Mobile High Definition Link, og her bliver det rigtigt smart.


For benyttes denne stick i et nyere TV med MHL-understøttelse, så sættes den blot i en HDMI-port. MHL sørger for at enheden får strøm igennem HDMI-porten, og får adgang til TV’ets skærm. Med MHL vil det komme til at virke, som om Android-computeren er en integreret del af TV’et.


Hvad kan man så bruge det til? Jo, det kan både bruges til erhverv hvor man nemt kan have en billig tynd klient på et TV eller en projektor, men også som i hjemmet som et prisvenligt mediecenter, medieafspiller, spillecomputer eller andet. 


 


 

Dell Project Ophelia 


Adgang til Google Play


Det er en Android-enhed, og der er adgang til Google Play. Så der skulle kunne ses Netflix, hentes spil osv.


Der er indbygget WiFi og Bluetooth, og Dell arbejder på løsninger til fjernbetjening. Den del har de dog ikke løftet sløret for endnu, men mon ikke det som minimum bliver muligt at benytte standard bluetooth-enheder som keyboard og mus.


Der er ingen detaljer om processor, Android-version, flash-hukommelse mv. endnu.


 


Pris og tilgængelighed


Dell Project Ophelia ventes på markedet til sommer. I USA ventes prisen at lande omkring $100.


Det betyder nok en pris på 800-900 kr. på det danske marked.

Annonce