Forside Indhold og distribution Musik

Spotifys værste mareridt blev til virkelighed


 


Nyt browser-plugin til Google Chrome gav mulighed for at downloade musik fra Spotify.


Det værste mareridt for en musiktjeneste, er at brugerne kan downloade musikken, helt uden kopibeskyttelse. Det er nu sket for Spotify, fortæller The Verge.


Et plugin kaldet Downloadify, til internetbrowseren Google Chrome, gav brugere af Spotify mulighed for at hente musikken ned på egen computer.


Det hele foregik automatisk, bare de lyttede til et nummer, så lå der efterfølgende en MP3-udgave på computeren. Vel og mærke en ubeskyttet kopi, uden DRM (rettighedsstyring).


Spotify understøtter selv at man lagrer musik offline, men her kan det kun afspilles sålænge man har et aktivt premium abonnement. Men her kunne man altså abonnere på musiktjenesten i en periode, og når den blev opsagt, så stadig have en (ulovlig) kopi af al musikken til sig selv.


Downloadify er nu fjernet fra Chrome Web Store, men selve projektet – der også giver mulighed for lokale kopier af andre elementer på nettet – eksisterer stadig på GitHub community hvor det blev udviklet.


Det betyder at hullet potentielt stadig er åbent, og Spotifys værste mareridt er blevet til virkelighed.


 


Opdatering: Spotify har nu fået ændret lidt, så Downloadify ikke virker mere, men selve hullet er der angiveligt stadig.

Annonce