Forside Tests

Test: Samsung Galaxy S4
 


Vi tester Samsung Galaxy S4


Så landede efterfølgeren til en af de mest populære smartphones i historien.


Samsung Galaxy S4 følger efter Galaxy S III uden at lave særlig meget om i design eller funktionalitet, men giver mere af det samme. Og så gemmer der sig alligevel en række nye funktioner under motorhjelmen, der gør Galaxy S4 værdig til en lidt dybere inspektion, så Recordere har fundet luppen frem og kigget nærmere på Samsung Galaxy S4.


Er forbedringerne så store, at det er værd at skifte? Svaret gemmer sig i testen herunder. 


 


 

Samsung Galaxy S4. Foto: recordere.dk


 


 


Ud af boksen


Galaxy S4’erens indpakning har en træ-finish-fornemmelse, der godt kan undre en smule, da det overhovedet ikke ligger i stil med selve telefonens design.


Det virker som om, Samsung gerne vil signalere grøn miljøbevidsthed og brug af naturmaterialer. Men det er bestemt ikke den fornemmelse, man får, når man hiver telefonen ud af kassen, der også indeholder et par in-ear-øretelefoner og en minimalistisk micro-USB-lader.


Det er ikke træ eller metal, der møder huden i ens håndflade, når man holder Samsung Galaxy S4, men derimod godt, gammeldags plastik.


 


 

Foto: recordere.dkFoto: recordere.dkFoto: recordere.dkFoto: recordere.dk


 


 


Feel og design


Der er ikke nogen tvivl om, at fans af metal og plastik-hadere vil gå langt uden om Galaxy S4. I hvert fald, hvis designet vejer tungt i ens købsbeslutninger. Selvom Galaxy S4 er glat og lækker og langt fra Galaxy-seriens oprindelige, matte plastik, så er der altså ikke sket ret meget siden Galaxy S3 på designfronten. Plastik-fornemmelsen er stadig til stede, og her er GS4’erens direkte konkurrent, HTC One, langt overlegen.


At Samsung har valgt at holde fast i plastik-udformningen med en aluminiums-kant, der flugter dejligt blødt med telefonens plastikdele, giver dog visse fordele. For det første er GS4’eren utrolig let. Fordi den er fysisk større end HTC One, virker forskellen i vægten også større. GS4 er kun 15 gram lettere, men det virker ikke sådan, når man holder begge telefoner i hånden. Og i forhold til f.eks. Nokia Lumia 920 er der himmelvid forskel.


For nogle af os er det stadig en rar fornemmelse at have adgang til batteriet. Dels for at kunne skifte dette ud hen ad vejen, men også i tilfælde, hvor ens smartphone er gået helt ned. Det sker for alle smartphones, men dem uden udtageligt batteri kan være langt mere besværlige at koldstarte.


En anden fordel er den lettere adgang til SIM-kortet, der ikke kræver et specielt værktøj eller en udrettet papirklips. Kald mig bare gammeldags, men jeg kan godt lide at have let adgang til disse ting.


Det samme gælder muligheden for at udvide hukommelsen med microSD-kort. Denne anmelder ligger inde med en uforholdsmæssig stor musiksamling, og kommer er ofte i situationer, hvor det ikke altid er muligt at streame musik fra nettet (i fly, på lange bilture i naturen, etc.). At kunne smide et udvalg af musiksamlingen i form af et 64GB kort med musikfiler på direkte i telefonen er stadig mere bekvemmeligt end at skulle rode med kabler eller vente på en trådløs overførsel.


Den gammeldags model med slot til hukommelses-kort, samt let adgang til SIM-kort og batteri, kan virke bagstræberisk, men for nogle af os er det en stor fordel, som andre flagskibstelefoner (som HTC One, iPhone 5 og Nokia Lumia 920) ikke har. 


 


 

Samsung Galaxy S4 farver. Foto: recordere.dk 


 


En skærm, der er lidt svag i koderne


Hvis det plastikagtige design er den første, negativt ting, vi kan sige om GS4, så er skærmen det næste, der står for skud. Der virker ikke som om, der er særlig mange muskler under motorhjelmen, når det gælder skærmens lysstyrke.


Direkte sammenlignet med HTC One, virker GS4’erens skærm noget mørk og ulden. Hvid bliver gengivet ret beige, selv med brightness skruet helt i vejret, og samtlige auto-indstillinger slået fra.


På billedet herunder kommer forskellen frem som mere blålig på grund af kameraet (billedet er taget med en Lumia 920), men for det blotte øje virker den hvide farve bare mørkere. Der er en grund til dette. Ifølge andre mediers tests af HTC One, har denne en maksimal lysstyrke på 481cd/m², hvor Galaxy S4 kun har 355cd/m². Med mindre, man dropper den manuelle lysstyrke-indstilling og i stedet sætter den over på automatisk, hvorved GS4’eren faktisk kan komme helt op på 475cd/m² – men altså stadig under HTC One.


 


 

HTC One (tv) vs. Samsung Galaxy S4 (th). Foto: recordere.dk


 


 


Til gengæld står kontrasten lidt bedre på Galaxy S4, igen målt med det blotte øje og ikke med professionelle måleinstrumenter. Hvis man gerne vil gå lidt mere i dybden med skærm-egenskaberne på GS4målt professionelt, kan man læse mere hos DisplayMate, der mener, at iPhone 5s suveræne skærm endelig har fået kam til sit hår.


I sammenligning med HTC One er der ikke den store forskel i skarpheden, set med det blotte øje. HTC Ones pixeldensitet på 468 PPI er naturligvis højere, fordi skærmen er på 4,7″ mod de 4,9″, Galaxy S4 har på skærmen. Fordi de begge har samme 1920×1080-opløsning, bliver S4’erens PPI lidt mindre, nemlig 441. Men i praksis er det svært at se forskel, ud over at Samsungens skærm er højere. Samsungens skærm har glatte linjer og skarpe kanter i billedet, præcis som det skal være.


Nu render man naturligvis ikke rundt og sammenligner telefoner normalt, og i daglig brug lægger man ikke så meget mærke til den manglende lysstyrke. Især hvis man benytter de farvegengivelses-presets, GS4’eren har, kan man få et ret lækkert, dynamisk og levende farvespil på skærmen, hvad enten man ser video, kigger billeder eller spiller et spil.


Problemet opstår naturligvis, så snart man befinder sig ude i sollyset. Her kræver det en hel del lysstyrke at kunne bruge skærmen ordentligt, og det er ikke en lysstyrke, GS4’eren besidder. Givetvis har vi set andre telefoner, der klarer opgaven betydeligt dårligere, men en flagskibstelefon skal man kunne bruge udenfor.


Det kan man dog også, så længe solen ikke skinner vildt og voldsomt, og da overtegnede anmelder testede Samsungs påstand om at skærmen kan bruges med handsker på, var oplevelsen ret positiv. Det virker nærmest som om GS4’eren er lavet til det Skandinaviske klima snarere end sydens sol.


 


 

Samsung Galaxy S4 multi vinduer. Foto: recordere.dk 


 


Tastatur til kanten


Som de fleste sikkert har læst om, er Galaxy S4 faktisk mindre end sin forgænger, selvom den har større skærm. Det skyldes naturligvis, at skærmen fylder mere af den generelle overflade. Og det er jo et scenarie, vi alle går og drømmer om, ikke? Skærm til kanten?


I GS4’erens tilfælde er det dog knapt så heldigt. For når skærmen går helt ud til kanten, går det virtuelle tastatur også helt ud til kanten. Og så bliver det pludselig ret svært at ramme de yderste dele af tastaturet, hvis man bruger tommelfingrene til at taste med. Det er ret svært at holde på telefonen, samtidig med at man giver plads på kanten til at tommelfingeren kan ramme de yderste taster.


I det hele taget er tastaturene på den Galaxy S4, vi har testet, lidt af en katastrofe. QWERTY-tastaturet har tal for oven, og hvis man har små ungpige-fingre, er det sikkert ganske smart, at man ikke behøver skifte tastatur for at finde tallene. Men for folk med velvoksne fingre giver det generelt mindre plads på tastaturet og resulterer i, at halvdelen af de bogstaver i øverste række, man gerne vil ramme, bliver til tal i stedet.


Hvis man er vant til at bruge Swype, kan man naturligvis bruge den i stedet, eller man kan stille telefonen om til gammeldags 3×4-tastatur. Vores Galaxy S4 kom også med SwiftKey ombord, der gør det muligt at skrive ord ved at lade fingeren glide fra bogstav til bogstav. Dette var dog et meget langsomt alternativ, så der blev downloadet en tredjeparts-app med et bedre keyboard under testen (GO Keyboard for de interesserede). Så snart vi kom væk fra GS4’erens indbyggede tastaturer, var oplevelsen langt sjovere.


 


 

 


 


En ufarlig brugerflade


Producenter af forskellige flagskibstelefoner på Android-platformen har det med at lave deres eget overlay til den meget basale Android-launcher. Det har Samsung også gjort med deres Touch Wiz-interface, der dog ikke rigtig kan hamle op med HTC Sense i denne anmelders mening.


Touch Wiz er rent grafisk ikke særlig imponerende, og hvis man er vant til den kombination af simpelhed og elegant design, man finder i Windows Phone 8, eller Apples efterhånden velkendte, men nydelige iOS-design, så er der stadig langt igen for Galaxy S4.


Lad os bare sige, at S4’eren ikke bare handler mest om funktionalitet i dens ydre design – det gælder også selve designet af OS’en.
Jo, der er da fancy ting som ringe-i-vandet- eller lys-effekten, når man swiper låseskærmen op, og Samsung har også leveret et solidt udvalg af brugbare ringetoner og lydeffekter til notifikationer etc. Men man falder altså ikke bagover, når man ser selve design-udformningen af den grafiske brugerflade.


Princippet er det velkendte fra Android, og det handler i høj grad om at smide nogle widgets på forsiden for at gøre telefonen tilgængelig og brugbar.


En lækker detalje er dog muligheden for at lægge flere widgets ud på låseskærmen, så man både kan smugkigge på emails, se hvad klokken er, og om det regner udenfor, også selvom telefonen ikke engang er låst op endnu.


En anden ret lækker og ikke mindst super-brugbar detalje er muligheden for at holde fingeren over et grafisk element og så de informationer om elementet, lidt ligesom når man lader musen hvile på et ikon på en website. Nøgleordet her er “over”, for det er nemlig når du ikke rører ved elementet, men blot lader fingeren svæve over det, at disse informationer kommer frem. Det kan være svært at forestille sig at noget, der virker så gimmick-agtigt kan have en praktisk anvendelse, men det har det faktisk.


Et af det steder, denne anmelder havde mest glæde af funktionen under testen, var i brugen af kalenderen. Smartphone-kalendere har ofte ikke plads til ret meget tekst, når man for eksempel kigger på en måned ad gangen. Men når man holder fingeren over en aftale, kommer hele aftalens tekst op, uden at man behøver klikke sig ind på selve aftalen. Det er ret smart.


En anden ret smart ting er, at mange af de vigtigste indstillinger kan slås til og fra i notifikationsvinduet. Når du hiver “rullegardinet” ned, får du f.eks. mulighed for at slå Bluetooth, GPS, WiFi, skærmrotation og vibration fra. Men hvis du ruller til siden eller klikker på en knap i højre hjørne, får du stort set adgang til alt, der har en on/off-funktion, lige fra NFC over mobildata til Smart Scroll (Se herunder). Det er både smart og praktisk.


 


 

Samsung Galaxy S4. Foto: recordere.dk 


 


Kraft, saft og holdbarhed


Vi valgte i testen at bruge GeekBench 2 som benchmark-app. Det er ret populært lige nu at bruge app’en AnTuTu, men da vi har adgang til flere historiske benchmark-resultater fra GeekBench, synes vi det var på sin plads at benytte denne.


GeekBench 2 gav os en gennemsnits-score på tre separate målinger, der hedder 3210. Den højeste måling lå på 3219.
Til sammenligning er den højest målte GeekBench 2-score for HTC One ifølge PrimateLabs 3098. iPhone 5 kommer ikke over 1670 i samme benchmark, men det er jo også sidste års model, og man kan forvente at dette års iPhone-model formodentlig kravler noget højere op. LG Optimus Pro ligger og roder rundt omkring 2200.


Blandt disse flagskibstelefoner er GS4 altså suverænt den største kraftkarl lige nu, hvilket igen vidner om at funktion er sat højere end design på denne telefon.


Vi havde ikke mulighed for at stressteste batteriet. Men efter en arbejdsdag, hvor telefonen blev hevet ud af sit stik klokken 8 om morgenen, brugt jævnligt til sms og opkald, og ikke mindst hentede mails samt opdaterede Facebook og Twitter kontinuerligt, var der stadig 50% tilbage på batteriet 12 timer senere. Og derudover er der endda mulighed for at slå Samsungs egen, intelligent batteri-sparer til, hvilket gerne skulle kunne strække batteriet endnu længere. 


 


 

Samsung Smart Pause 


 


Når man ruller med øjnene


Som nogle måske så, da Samsung afslørede Galaxy S4 i New York, har de proppet en hulens masse software-features ind i telefonen. Vi havde ikke tid til at teste dem alle til bunds, men her kommer denne anmelders oplevelse af nogle af de vigtigste.


S Health er for eksempel en app med en række funktioner, der gør det lettere for dig at holde styr på kalorieindtaget, vægten, motionen med mere. Nogle af disse funktioner kræver ekstraudstyr, men man kan komme ret langt uden. For eksempel har S Health en skridttæller, der kan give dig en idé om, hvor meget, du rent faktisk får gået på en dag.


Selve skridttæller-funktionen virker glimrende både indendørs og udendørs, og mens telefonen ligger i lommen og er låst. En enkelt gang glemte telefonen dog at gemme resultatet af en enkelt gang-session, og så er man jo lige vidt.


Kalorietælleren har en database med forskellige madvarers kaloriemængde, men denne kan godt være lidt forvirrende at hitte ud af, for eksempel fordi gulerødder bliver målt i antal skåle og ikke antal styk.


Vi har allerede nævnt Air View, den smarte funktion, hvor en svævende finger giver adgang til skjulte informationer. Dennes mindre smarte fætter er Smart Scroll, som Samsung gjorde en hel del ud af ved præsentationen af GS4. Idéen med Smart Scroll er, at telefonens kamera holder øje med dine øjenbevægelser, og ruller skærmen ned for dig, hvis dine øjne når bunden af skærmen.


Men for denne anmelder virkede det kun hver anden eller tredje gang, og det virkede som om, telefonen hele tiden mistede “øjenkontakten”. Dertil kom at jeg var nødt til at vippe telefonen for at få telefonen til at forstå, at min øjne var nederst på skærmen. Man kan faktisk indstille GS4 til at scrolle bare ved at vippe telefonen, men dette virkede helt galt og meget svært at styre.


Dertil kommer at Smart Scroll kun virker med visse apps, som Samsung har haft fingrene i. Det virker med andre ord i den medfølgende internetbrowser, men ikke i f.eks. Chrome. Det skal altså ikke være på grund af denne feature, at man investerer i Galaxy S4.


Smart Stay, en funktion, hvor telefonen ikke roterer skærmen, hvis du for eksempel lægger dig ned, men i stedet forbliver parallel med dine øjne, fungerede upåklageligt – ligesom GS4’erens evne til at sætte en YouTube-video på pause når du kigger væk, og starte den igen, når du igen ser på skærmen, virkede fremragende.


Det er den slags funktioner, man kommer til at tage for givet, og vil savne, når man skifter telefon engang.


Samsung Galaxy S4 har tonsvis af andre funktioner, vi ikke havde mulighed for at teste, herunder Screen Mirroring (vi havde ikke det rette udstyr tilgængeligt til at teste dette) og S Beam.


 


 

Samsung S Health 

Samsung Air Gesture 

Samsung S Translator 

Samsung WatchOn 


 


Funktionalitet i lange baner


Et par af de funktioner, vi kort testede, var blandt andet WatchOn, der arbejder sammen med den infrarøde sender, der sidder i toppen af Galaxy S4. WatchOn er baseret på Peel-app’en, der kombinerer en guide med universalremote-funktioner i din telefon, og som også kan bruges på HTC One.


WatchOn ser ud til at have guides og opsætninger til alle de store, danske udbydere (og disses settop-bokse) og til de fleste store brands indenfor TV og andet AV-udstyr, man har stående i stuen. Vi testede på et Toshiba Regza-TV og en Motorola-kabelboks, og det hele fungerede fuldstændig som det skulle.


En anden funktion, som man enten vil elske eller hade på GS4 er den “bakke”, der ligger ovre til venstre i skærmbilledet. Ved at hive ud i en lille tab til venstre på skærmen, får man adgang til et udvalg (som man selv kan definere) af apps i form af genveje. Under testen kom jeg hele tiden til at aktivere “bakken”, indtil jeg havde lært at holde nallerne fra den lille tab.


Indtil det øjeblik hørte jeg nok mest til i hade-kategorien, når det gjaldt denne specifikke funktion. Men så var det, jeg opdagede at “bakken” var genvejen til den multi-window-tilstand, som Galaxy S4 har arvet fra Galaxy Note. Her kan man altså f.eks. vælge at kigge på galleriet, men så hive en Chrome ind som webbrowser under galleriet via bakken.


Tiden var for begrænset til at gennemteste, hvilke apps, der virkede med denne funktion og hvilke, der ikke gjorde. Men man kan forestille sig en hel del smarte muligheder. Ud over de oplagte som at have Facebook øverst og sin email eller Twitter nederst,  kan man også forestille sig YouTube-videoer, der bliver afviklet øverst, mens man skriver en sms nederst.


Vi testede alle disse kombinationer, og de virkede alle sammen perfekt. Her har Samsung Galaxy S4 en klar fordel frem for sine konkurrenter.


 


 

Samsung Galaxy S4 side. Foto: recordere.dk 


 


Kamera i topklasse


Kameraet er absolut en af GS4’erens styrker. Ud over en række “sjove” features, som vi af tidsmæssige årsager valgte at nedprioritere, er GS4’erens kamera-implementering i forhold til Android nok den bedste, overtegnede skribent har set indtil nu.


De vigtigste indstillinger er altid let tilgængelige ved ens venstre finger, når skærmen virker som søger, så man ikke skal ind i en længere dialog med et menusystem, bare for at slå blitzen fra.


Som med alle andre telefoner savner denne skribent altid den dedikerede udløserknap, man finder på Windows Phone-platformen, men hvis man kan undvære zoom-funktionen på volumen-knappen, kan man faktisk indstille volumen-ned til at være udløser.


Selve kvaliteten af billederne er overraskende god. Nokia vil gerne eje mobilkamera-feltet, og det skal blive spændende at se, hvad de kommer op med senere på året. Indtil da vil jeg vove den påstand, at det 13 megapixel store kamera i GS4 er det bedste, man kan få lige nu.


Selvom HTC Ones nye pixelstruktur giver gode billeder, er der alligevel et stykke op til detaljegraden og farvegengivelsen i GS4. Det er også lige før, GS4 kan hamle op med Lumia 920’erens store styrke, nemlig fotografering i mørke.


Men som nævnt kommer både Apple og Nokia med nye telefoner senere på året, der begge satser på kamerafronten, så måske sidder GS4 kun på tronen i kort tid.


En god demonstration af, hvor Galaxy S4’erens kamera ligger rent kvalitetsmæssigt, kan ses på nedenstående billede, hvor et 8MP billede fra iPhone 5  (tv.) er sammenlignet med et 13MP billede fra GS4 (th.)


 


 

Apple iPhone 5 (tv) vs. Samsung Galaxy S4 (th). Foto: recordere.dk


 


 


Det skal lige nævnes, at de to billeder er taget på to forskellige tidspunkter af dagen (faktisk på to forskellige tidspunkter af året!) og derfor er der forskel i farvespillene. Men der, hvor man virkelig kan se forskellen, er når man zoomer ind på billedet, som herunder:


 


 

Apple iPhone 5 (øverst) vs. Samsung Galaxy S4 (nederst) Foto: recordere.dk


 


 


Her bliver det tydeligt, at iPhonens detaljegrad (øverst) er mindre, og at de små detaljer bliver mere mudrede. Det er klart, at der skal være forskel, når der er så mange flere megapixels at rode med, men som de fleste ved, handler gode billeder i mobilkamereaer ikke kun om megapixels, og her må konklusionen være, at Samsung overrasker positivt med kameraet i GS4.


Videoer med GS4 er en fornøjelse at optage. De har den skarphed og farvedybde, man kan forvente fra en telefon, hvor stillbilleder ser fantastiske ud. GS4’eren kan dog ikke slå Lumia 920’erens fremragende billed-stabiliseringsfunktion. Du kan godt ryste kameraet lidt, mens du optager, men det endelige resultat er ikke nær så stabilt som på Lumiaen.


 


 Kort video skudt med Galaxy S4 


 


 


Lyden er ren mellemvare


Det er formentlig kun Apple, der indtil videre har leveret et par øretelefoner med i kassen, der ikke absolut kræver, at man køber et tredjeparts-sæt, hvis man gerne vil have ordentlig lyd. Det samme gælder desværre for Samsungs medfølgende øretelefoner, der mere eller mindre har total standard-lyd.


Til gengæld er Samsungs model nemmere at få til at sidde i øret (i hvert fald på denne anmelder) end iPhone-ørebøfferne. Det skyldes ikke mindst, at Samsung har valgt at gå efter in-ear-princippet. Det sidste gør naturligvis lydoplevelsen bedre, end hvad man kan forvente af et par almindelige ørepropper, men altså stadig ikke nok til at den kritiske musikelsker vil holde sig fra at købe et par ordentlige høretelefoner.


Når det gælder almindelig afspilning af musik over f.eks. et bilanlæg eller i et par høretelefoner i god kvalitet har HTCs flagskibstelefoner glæde af de små forstærkere, der sidder i dem, og Apple har altid opprioriteret lyden.


Lydkvaliteten på GS4 ligger lige i midten mellem HTC og Apples høje kvalitet og den mildest talt tynde og noget spinkle musikgengivelse, man finder på Nokias telefoner. Der er en vis definition i bassen og topfrekvenserne står klare og uforvrængede. Men der mangler den fysik og det liv, en forholdsvis ukomprimeret og velmastereret musikfil kan give gennem mini-jack-stikket på f.eks. HTC Windows Phone X eller iPhone 5.


Lydkvaliteten er på ingen måde opsigtsvækkende dårlig, men hellere ikke noget, der fik denne anmelders ører til at smelte af glæde. Ligesom med det fysiske design er GS4’eren en mellemagtig oplevelse rent lydmæssigt.


One reklamerer med at Ones to højttalere gør lyden i den bedre, når telefonen selv er den primære lydkilde. Her kan denne anmelder med stor overbevisning sige, at det vist er komplet lige meget, eftersom ingen højttalere i den størrelse kan levere et lydbillede, vi her på Recordere ville give betegnelsen “Godt”. Da vi mennesker ikke kun er udstyret med mellemtone-ører, har jeg valgt at styre helt uden om denne testparameter. 


 


…også når man ringer


Opkaldskvalitet afhænger altid af operatør og påvirkninger fra det omkringliggende miljø. De opkald, der blev gennemført på Recorderes test-telefon fejlede ingenting, tale gik klart igennem.


Men det var, ligesom med musikgengivelsen, heller ikke fordi, vi faldt i svime over, hvor klart, vores samtalepartner kom igennem.


 


 

Samsung Galaxy S4 bund. Foto: recordere.dk 


 


Den endelige dom


Når man læser ovenstående, er det forhåbentligt tydeligt, at Galaxy S4 er en telefon med både fordele og ulemper, og næsten lige så mange af hver.


Hvis markedets flagskibstelefoner havde været EU-lande, og iPhone 5 var England med dens klassiske design og velkendte stabilitet, HTC One var Italien med dens sans for æstetik og muskler under motorhjelmen, Lumia 920 Tyskland med dens mere robuste design og overlegne teknologi, så er Galaxy S4: Sverige.


Eller hvis man vil tage bil-metaforen fra de samme lande, så vil iPhone 5 være en Jaguar, HTC One en Alfa Romeo, Lumia 920 en BMW og Galaxy S4 vil være en af Volvos topmodeller. Det skal forstås sådan, at designet er tilstrækkelig lækkert, men ikke unikt.


Teknologi og ydelse er helt i top på kerneområderne (CPU, GPU, robusthed, touchskærm, kamera), men det halter lidt mere på overflade-elementerne (lysstyrke, lyd over musikanlæg, brugerflade, virtuelt tastatur).


Med andre ord er GS4 ikke noget gennemført vidunder. Havde Samsung ofret en anelse flere penge på de sidste “småting”, ville Samsung Galaxy S4 blæse alle andre flagskibstelefoner af banen – inklusive dem, der ikke er baseret på Android, som denne anmelder mener er det mindst brugervenlige i sin basisform blandt de populære styresystemer lige nu.


Men sådan er det ikke. Ikke stedet lægger Galaxy S4 sig i et mere neutralt leje. Men måske er det egentlig meget smart af Samsung. For når det kommer til alt, så kan den brede mobil-befolkning godt lide telefoner, der ikke skiller sig for meget ud. Og det betyder, at Galaxy S4 nok skal blive en tordensucces rent salgsmæssigt.


Og så skal man huske en anden ting: Der er heller ikke nogle af de konkurrerende modeller, der er perfekte. HTC One er f.eks. meget lækrere i designet og har en bedre skærm, hvis man udelukkende ser på kraft og saft. Den lyder også bedre, når man lytter til musik på den. Til gengæld halter den efter Galaxy S4 i CPU-kraft, på kamerasiden, har ikke alle de innovative funktioner som GS4’eren har i form af Air View, Smart Scroll etc., og kan ikke bruge microSD-kort.


Så endnu engang kommer vi til den konklusion, man altid kan drage omkring smartphones: Man skal finde den, der passer til ens behov. Hvis designet skal være eksklusivt og lyd og skærmbillede i absolut top, så gå efter HTC One.


Vil man gerne have en smartphone, der kan en hel bunke sjove ting, har et af de bedste kameraer på markedet lige nu, optimal computerkraft, og som kan kaste en masse underholdende nørderi-timer af sig, så er Galaxy S4 den helt rigtige smartphone. 


 


 

 


 


Pris og tilgængelighed


Samsung Galaxy S4 er på gaden nu og fås for ca. 5.000 kr.


Tjek dagspriser her.

Annonce