Forside Nyheder

Tjek din sundhedstilstand med iPhone


Med dele, der til sammen har en værdi på omkring 1200 kroner, har forskere nu udviklet et system, der kan tjekke f.eks. dit blod… på en iPhone.


Laboratorie-udstyr, der ellers koster det hvide ud af øjnene, kan angiveligt erstattes af en ny iPhone-app og en smart holder. Holderen sætter forskellige filtre op foran kameraet, der så kan bruges til at gennemlyse f.eks. en dråbe blod og afsløre tilstedeværelsen af giftstoffer eller patogener.


Med andre ord bliver iPhone lavet om til en effektiv biosensor, der måler forskelle i farvespektrummet i f.eks. blod eller spyt. Forskerne håber også på at kunne måle vitamin-mangel eller allergifremkaldende stoffer ad samme vej.


Det er forskere fra University of Illinois Urbana-Champaign, der har lavet holderen, der kun indeholder dele til en værdi af 200 dollar. Dermed bliver den billig nok til at kunne bruges i f.eks. udviklingslandene, hvilket potentielt kan redde en hel del liv.


Du kan se en demonstration HER.

Annonce