Forside Nyheder

Apple forsøger at slippe ud af Samsungs chip-kløer


 


Der har længe været rygter om, at Apple vil skifte leverandør på chip-området. Nu ser der ud til at være skub i sagerne.


Det meddeler Wall Street Journal i hvert fald. Ifølge deres kilder har Apple underskrevet en aftale med TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) om produktion af CPU?erne i iPhones og iPads. Apples A-serie-CPU?er er indtil videre blevet lavet af Samsung, der længe har leveret komponenter til Apples produkter. De har også leveret en del af RAM?en til Apples mobile enheder.


Men samtidig er det jo en kendt sag, at de to firmaer ikke ligefrem er gode venner. Apple har derfor i længere tid forsøgt at få gennemført en ?skilsmisse?, og har langsomt gjort sig mere og mere uafhængig af sydkoreanerne.


Siden 2010 har der gået rygter om, at Apple lå i forhandlinger om at lade TSMC producere deres CPU?er i stedet. Apple får selv designet chippene, men de fabrikeres af Samsung p.t. Men hvis Wall Street Journals kilder er til at stole på, er dette altså kun et spørgsmål om tid.


TSMC-aftalen skulle netop være blevet underskrevet i dybeste hemmelighed. Angiveligt ville Apple gerne investere i TSMC og have dem til at dedikere en del af TSMC-fabrikkerne til Apple-produktion. Det afviste TSMC dog, ifølge Wall Street Journal, fordi de gerne ville bevare deres uafhængighed.

Annonce