Forside Nyheder

Det koster Microsofts nye Xbox One-datacenter


Microsoft satser hårdt på skyen. Et nyt datacenter til næste fire milliarder kroner skal sikre os god Xbox One- og Office 365-service.


I kølvandet på E3-messen var der som bekendt en hel del ballade om Microsofts krav om at Xbox One skulle være tilkoblet skyen. Microsoft vil gerne lægge en hel del af computerkraften til spil op i skyen, og samtidig give folk mulighed for at bruge Office 365 som cloud-tjeneste i højere grad.


Det kræver en del datacentre, og dem er Microsoft i gang med at bygge. Et af de største kommer til at ligge i den amerikanske stat Iowa, der gerne vil tiltrække teknologifirmaer. Derfor har de givet Microsoft et skattefradrag på seks millioner dollar pr. år i seks år ? ca. 34 mio. kroner ? for at bygge deres datacenter netop der.


Men det årlige skattefradrag er kun under en 1% af prisen, datacenteret kommer til at koste. Ifølge den lokale avis, Des Moine Register, koster datacenteret nemlig 677,6 millioner dollar, eller lige under fire mia. kroner.


Vi får garanteret mere at vide at vide om Microsofts cloud-strategi under firmaets BUILD-konference i denne uge i San Francisco, hvor Recordere kommer til at være til stede.

Annonce