Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Grid 2

 

 

Annonce:

Codemasters leverer et gedigent bilspil omend der meldes om biler med lidt tung bagperron. Vi anmelder.

I Grid 2 bliver du kastet ind i rollen som den kommende stjerne på den internationale racerscene med muligheden for at brænde gummi af i de fedeste biler og på de fantastiske baner – hvis dine køreegenskaber vel at mærke rækker så langt.

 

Et standard B-films plot

Historien er ret banal og går i al sin enkelthed ud på, at du som spirende racertalent bliver opdaget af en agent, som vil have dig som frontfigur på hans kommende verdensomspændende racerserie(World Series Racing).

Det bliver så dit job at skaffe positiv omtale og podie placeringer for at øge interessen for fans og sponsorer. Så er historien groft sagt forklaret, men det er jo heller ikke derfor, at de fleste af os elsker  racerspil, da vi bare vil have en god omgang action, krydret med flot grafik, god lyd og ikke mindst nogle sjove og udfordrende racerbaner.

I Grid 2 bliver du sendt ud på alverdens forskellige slags baner. Fra startbanerne i downtown Chicago, til flotte baner langs vandet  og til mere klassiske racerbaner. Banerne fremstår alle sammen flotte og godt designet. Nogle er mere udfordrende end andre, med mange snørklede sving og minimale afkørselsmuligheder, imens andre er highspeed baner, som vi kender fra bla. Indycar og Formel 1. Så man kan roligt sige, at der er lidt for enhver smag.

 

 

 

Undervejs og efter løbene får du løbende opmuntrende ord og vejledning fra dit crew og din manager. Dette kan nogle gange give anledning til nogle ufrivillige komiske kommentarer.

Et godt eksempel er fx da jeg spillede allerførste bane og blev forstyrret af min datter og derfor havarerede og endte langt efter de andre. På trods af dette blev jeg straks efter det ternede flag skamrost for min fantastiske kørsel og at jeg helt klart var det store talent, som skulle være frontfigur for racerserien.

Det skal dog overhovedet ikke tage noget væk fra, at Grid 2 er et rigtig flot og godt racerspil. Styringen føles præcis og skarp og tilpas udfordrende. Du skal virkelig koncentrere dig undervejs, for ikke at køre galt eller for langsomt til at vinde løbene.

Dine computermodstandere kører godt og hurtigt og vil ikke uden videre overlade sejren og æren til dig. De kører aggressivt og forsvarer deres linjer flot, så du skal hele tiden time dine overhalinger rigtigt.

 

 

 

Tunge i bagenden!

Personligt har jeg altid haft svært ved at tøjle de baghjulstrukne køretøjer, som amerikanerne er så glade for, så især i starten af spillet hvor man kører de amerikanske racerserier og ikke har så mange biler at vælge imellem, er en særlig udfordring.

Som forventet er der et meget bredt udvalg af touring biler at vælge imellem,  efterhånden som man får åbnet op for nye baner, vinder challenges  og får skrabet penge sammen fra præmier og sponsorer.

Et lille minus skal dog nævnes, at selvom bilerne selvfølgelig er forskellige, så føles mange af dem lidt tunge i bagenden, så der er en lille tendens til at bilerne skrider lidt for let ud igennem hele spillet. Dette er gældende for både de amerikanske modeller, de europæiske og bilerne fra østen.

Codemasters har også været så venlige at hjælpe os med en indbygget snydefunktion, i form af evnen til kortvarigt at spole tiden tilbage. Ved et enkelt tryk på knappen spoler spillet tiden tilbage indtil du selv igen ønsker at overtage styringen af din racerbil.

Nogle vil måske syntes dette er lidt snyd, men må ærligt indrømme, at det da har sparet mig for en ødelagt kontroller engang imellem, når man efter et hårdt og svært  løb, kører galt 30 meter før målstregen, fordi man bliver forstyrret af konen, ungerne eller katten. Hvis man ikke syntes om det, så er det jo heldigvis frivilligt om man benytter sig af den.

 

Den klassiske garage 

I mellem løbene foregår planlægningen af din karriere og eventuel fintuning af din bil i din garage, hvor man kan justere og tilpasse sin bil til ønskede køreegenskaber, samt vælge hvilke løb og challenges man vil deltage i.

Selvom det er kosmetisk, så ender jeg altid med at sidde og nørde over alt vedr. farver på fælgene til diverse forskellige toninger i lakken. For hvad nytter det, hvis man har en hurtig bil, men den ligner en gammel Lada fra før murens fald.

 

 

 

 

Mulitplayer og RaceNet

Da racerspil jo er oplagte til at spille med og ikke mindst imod venner, så er Grid 2 selvfølgelig også spækket med en stor multiplayer del, som giver dig mange muligheder for at spille imod andre både online og via splitscreen hjemme i stuen.

Det bedste og mest innovative er dog, at man nu kan tilmelde sig Codemasters RaceNet, hvor man opretter en profil, som man så kan bruge i al fremtid til både Grid 2 og forhåbentlig mange andre racerspils titler fremover. RaceNet vil så holde sig opdateret med alt omkring din statistik, dine præmier, din rangliste placering etc. Så nu kan man altid følge sin egen udvikling, dine venners udvikling og evt. live modstandere.

RaceNet har store fremtidsperspektiver og er forhåbentlig en idé andre udviklere vil tage til sig, da den jo bestemt også kan bruges til andre genrer, såsom sportsspil og skydespil.

 

Konklusion: 

Codemasters gør næsten som de plejer og leverer et rigtig flot visuelt indtryk, kombineret med sjove og udfordrende baner. Hvis man er til racer- og bilspil, så er Grid 2 absolut oplevelsen værd. Man kunne dog godt have ønsket sig lidt mindre tyngde i bilerne, samt lidt mindre drift.

 

Karakter: 8/10

 

Ude nu til Xbox 360, PS3 og Pc

Testet på PS3.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.