Forside Nyheder

Hackere fik CPR-numre fra politiets registre
Foto: www.politi.dk 


Et hackerangreb sidste år mod politiet gav bl.a. udbytte fra kørekortregisteret, herunder CPR-numre.


Sidste år var centrale registre i Danmark under hackerangreb. Det er mainframe-anlæg der gemmer oplysninger fra Politi, SKAT, CPR og Moderniseringsstyrelsen m.fl.


Rigspolitiet har sammen med CSC konstateret, at gerningsmændene i perioden fra april til august 2012 har downloadet et stort antal filer fra CSCs mainframe-anlæg.


Det drejer sig blandt andet om oplysninger fra politiets kørekortregister, herunder CPR-numre, samt oplysninger om efterlyste personer i Schengen-registrene.


“Der er tale om et alvorligt brud på den IT-sikkerhed, der nødvendigvis skal være omkring politiets registre, og som vi forventer, at CSC til enhver tid sikrer. Derfor ser politiet på sagen med den største alvor”, fortæller Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse, og fortsætter:


“Det er naturligvis helt uacceptabelt, at det har været muligt at få adgang til politiets registre trods de meget høje sikkerhedsstandarder som vi kræver og forventer af vores leverandør”,


 


Videre efterforskning og undersøgelse


Der er ikke konstanteret at gerningsmændene har haft adgang til de øvrige registre fra SKAT, CPR og Moderniseringsstyrelsen m.fl., men det kan ikke udelukkes, ligesom det heller ikke kan udelukkes på nuværende tidspunkt om der er foretaget ændringer i registrene.


PET undersøger nu, sammen Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, om andre offentlige registre er berørt, og hvilke sikkerhedsforanstaltninger der bør træffes.


“Formålet med undersøgelserne er dels at vurdere omfanget af sikkerhedsbruddet, og om andre offentlige IT-systemer kan være berørt, dels at sikre, at der træffes de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger på baggrund af sagen. Der foretages i den forbindelse en grundig sikkerhedsmæssig gennemgang af politiets IT-systemer”, lyder det fra chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf.


En svensk statsborger er mistænkt i sagen.

Annonce