Forside Nyheder

Mere om Panasonics TV-fremtid
Foto: recordere.dk
 


Panasonic gør klar til at barbere i TV-fabrikken, men venter først OLED TV klar om 2 år.


Elektronikproduktionen hos kriseramte Panasonic går en usikker fremtid i møde, hvor divisioner der ikke giver overskud om 2 år risikerer at blive ofret.


Nu har de afsløret lidt flere detaljer om hvad de forventer af TV-produktionen. Det skriver finansmediet Nikkei.


 


Skærer 60% af display-produktionen


Displayproduktionen til både LCD og plasma TV barberes ned. I dag udgør produktionen af paneler (displays) til TV-apparater ca. 50% af den samlede display-produktion, hvor den øvrige del er til tablets, computerskærme mv.


Men allerede her fra efteråret vil Panasonics egenproduktion af displays til TV kun udgøre ca. 20% af den samlede display-produktion. Så det er en ordentlig luns der skæres væk.


Panasonic har været rygtet på vej til at lukke helt for plasma TV, efter at de tidligere har meddelt at udviklingen af plasma-displays stopper. Men chefen for deres TV- og digitale produkter, Yoshiyuki Miyabe, fastholder at intet endnu er afgjort og at de fortsat overvejer flere muligheder.


De har tidligere udtalt at de fortsætter med producere og sælge plasma TV, som minimum indtil næste år.


 


OLED TV fra år 2015


Men hvad så med OLED TV, er de klar til at erstatte plasma med OLED?


Nej, der vil gå 2 år endnu inden de er klar. Panasonic regner med at have OLED TV i handlen fra og med regnskabsåret 2015, det som starter 1/4 2015.


Forklaringen på, at det ventes at tage så lang tid endnu, skal nok findes i et rygte der tidligere har været fremme: At Panasonic udelukkende vil satse på OLED TV med 4K opløsning, og de produkter er langt fra klar til masseproduktion endnu.


Så Panasonic TV lineup for 2014 vil fortsat udgøres af LCD og plasma TV, og året efter er OLED så klar i kulissen.

Annonce