Forside Nyheder

Open World er det nye sort på Xbox One


 


Da Microsoft pr. tradition havde sit morgen-pressemøde på E3 I Galen Center ved USC-universitet i Los Angeles, var det helt tydeligt, hvad der bliver det helt store skridt fremad på den nye Xbox One.


Ét er, at den nye Xbox tager grafisk realisme til et nyt niveau, men musklerne under motorhjelmen på Xbox One skal også bruges til noget andet. Mere end nogensinde før kommer Xbox-platformen til at handle om Open World-spil, altså spil, hvor du ikke er begrænset af et fastlagt narrativt forløb, men i stedet selv kan bestemme, hvor du vil hen.


I disse spil kan du samle ting op som du vil og der er ikke en bil i spillet, hvis du ikke kan sætte dig ind i den og køre.


Det var netop tilføjelsen af open world til en af de mest populære spilserier på verdensplan, Metal Gear Solid, der fik eventens første, store bifald (Fordi det var den første, der blev præsenteret?) Det nyeste kapitel i serien, The Phantom Pain, giver dig tidligere uset open world-frihed (bill.).


Det samme gælder spillet Dead Rising 3, som også fortsætter open world-stilen, som Dead Rising-serien er kendt for. I denne zombie-verden kan du ikke bare løbe rundt som du vil, alt kan blive til et våben, og det blev demonstreret, hvordan du via SmartGlass kan indkalde et luftangreb fra din Windows Phone.


Deadrising3 foregår i øvrigt i den californiske by Los Perdidos (oversat: de forsvundne), og har en helt ved navn Nick Ramos. Det er helt tydeligt, at folkene bag spillet forsøger at tage hensyn til den voksende latino-befolkning i USA. Et tredje spil, der også er open world er The Witcher 3, og det er første gang, denne polske spilserie går i open world-mode.


En anden slags open world-fænomen, der blev offentliggjort var Project Spark, hvor du selv kan skabe spilverdenen, inklusive skabe dine egne fjender at slås imod. Men det mes interessante ved Project Spark er dets netværksmuligheder. Spillet er rettet mod det unge publikum, der elsker at rode med ting selv i remix-kulturen, og derfor kan du også bruge andres verdener og ?remixe? dem til noget helt nyt. Samlet set skal man forestille sig en slags Second Life-verden, men med bedre grafik og den gameplay, som Second Life hele tiden har manglet. Det kan godt gå hen og blive et stort fænomen.


 


Se også


Klumme: Sony 1-0 Microsoft


Xbox One kommer til november


Xbox 360 holdes i live med ny model


Xbox-fans forkæles med Live-features og top-grafik

Annonce