Forside * Nyheder

Så er den her: PS4 er landetGalleri: Sony PlayStation 4


 


 


PlayStation 4 er landet


Sent mandag nat afholdt Sony sit E3-pressemøde, hvor vi for første gang fik lov at se PlayStation 4. Tjek vores galleri her.


Der var stort fremmøde i Los Angeles Memorial Sports Arena, da Sony skulle lancere PlayStation 4. Og folk gik ikke skuffede hjem. Ud over, at vi endelig fik lov at se, hvordan PlayStation 4 ser ud (den ligner faktisk Xbox One lidt), så fik vi også et overview over nye funktioner og muligheder der er på vej. Og så spil. Masser af spil.


Sony har helt klart lagt en strategi om at gamerne skal være glade først og fremmest, og så kan TV-, musik- og film-funktionerne komme i anden række. Således fortalte Sony, at der ville komme eksklusivt indhold fra Sony Entertainment til PS4, men de ville ikke fortælle hvad. Til gengæld lovede de, at Music Unlimited-tjenesten virker på PS4 fra dag 1, og det samme gør Sonys svar på Netflix, Video Unlimited. Om sidstnævnte også kommer til at virke i Danmark er dog endnu uvist.


 


Fokus på spil


Derudover havde Sony skruet ned for fancy hardware-præsentationer og i stedet fokuseret på spil, spil, spil. Ligesom på Xbox One er grafikken på PS4 ret overlegen, selvom spillene på Xbox One ser mere udviklede ud i forhold til grafikken.


Til gengæld har Sony lovet at omfavne indie-spil-miljøet med PS4, blandt andet ved at tillade selv-publicering via PSN-netværket.


Der var et væld af spil at tale om, og hvis det har interesse, kan du se pressemødet HER.


To spil stak dog ud. Det ene var ?Watch Dogs?, hvor du render rundt i Chicago med en smartphone som ?våben?. Din smartphone kan bryde ind i samtlige netværk i hele byen, så hvis du vil slukke lyset for at narre fjenden gør du det, eller hvis du vil bryde ind i computernetværk, kan du gøre det. Det kan f.eks. være ret effektivt at sætte et rødt lys i gang i et kryds, hvis man bliver forfulgt i en bil.


 


Innovative spilfunktioner


Men med Watch Dogs kan du også bede om hjælp fra andre. Eksterne spillere kan så gå ind via f.eks. en iPad og give dig information eller vise dig vej i spillet, hvilket er ret smart.


En anden innovativ spil-funktion, der blev vist frem, var i spillet Destiny, der er et et First-person shooter-spil. Men det har en multiplayerfunktion, der er ret smart.Der findes såkaldte ?Public Events? i spillet, som man kan mødes med andre spillere om, for eksempel hvis en større fjende skal nedkæmpes. Eventen foregår så hos alle, der spiller spillet, og som er tilkoblet nettet, også selvom spillet ikke er en decideret MMO. Det vil sige, at man kan spille et privat spil, som kun lige bliver ?offentligt? i en kort periode.


PlayStation 4 lander i butikkerne i slutningen af året, tæt på juletid ifølge Sony. Prisen bliver 399 Euro, eller cirka 3750 kroner inklusive moms. Hvilket er væsentligt billigere end Xbox One.


 


Se også


Klumme: Sony 1-0 Microsoft


Sony gør tykt grin med Microsoft


PlayStation 4 ligner også Xbox One udenpå


PlayStation 4 bliver 20% billigere end Xbox One


Gense PS4-pressemødet

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.