Forside * Nyheder

Samsung bringer Microsoft og Google sammen i skøn forening…og samme tablet
Microsoft og Google er ærkerivaler, ingen tvivl om det. Men Samsung bygger bro mellem dem.


Det har de gjort i flere år ved at understøtte såvel Windows-platformen som Android på f.eks. laptops, tablets og smartphones.


Men nu har Samsung taget skridtet videre og har pakket både Windows 8 og Android ned i den samme hybrid-tablet. Og der er ikke engang tale om en dual-boot, du kan gudhjælpemig køre de to systemer samtidigt. Du kan endda lægge genveje til Android-apps ind på Windows Start-skærmen.


Navnet på enheden er ATIV Q (bill.), og den er en del af Samsungs Windows-fokuserede ATIV-serie. Du kan bruge den både med et indbygget keyboard og med pen og den har en batterilevetid på op til 9 timer, til tros for at skærmen har en opløsning på hele 3200×1800. Det er langt bedre end Microsofts egne Surface-tablets kan klare. Skærmen er i øvrigt på 13,3 tommers, og hele enheden er 13,9 mm tyk og vejer 1,29 kg.


Surface-dræbere


Apropos Windows-tablets, så har Samsung også lige lanceret lidt af en Surface-dræber. ATIV Tab 3 vejer kun 550 gram og er kun 8,2 mm tyk. Alligevel er der tale om en 10-tommers Windows 8-tablet. Du læste rigtigt: Der er ikke tale om Windows RT, men en fuld Windows 8. Og for lige at sparke lidt mere til Surface, så er batterilevetiden på ATIV Tab 3 op til 8,5 timer, næsten det dobbelte af Surface Pro.


Samsung lancerede også en række PC?er, blandt andet en All-in-One med navnet ATIV One 5 Style, der holder GALAXY-stilen, og tydeligvis er lavet som en Windows 8-baseret iMac-konkurrent.


Dertil kommer letvægter-laptopperne ATIV Book 9 Plus og ATIV Book 9 Lite. Den første 12 timer på batteriet og har den samme qHD+-skærmopløsning som ATIV Q ovenfor. Den sidste er kun 16,9 mm tyk, vejer 1,44 kg og drives af en quad-core-processor.


Vi mangler stadig at få lidt flere detaljerede specifikationer, priser m.m. på de nye produkter, men så snart vi har dem, holder vi jer opdaterede.


I mellemtiden kan du læse mere om Book 9 og ATIV One 5 Style HER.


Hvis du vil læse mere om de nye ATIV-tablets kan du læse HER.

Foto: SamsungFoto: SamsungFoto: Samsung


Foto: samsung


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.