Forside * Nyheder

Stor omrokering på vej hos Microsoft
Microsoft-boss Steve Ballmer vil omstrukturere firmaet. (Foto: Microsoft) 


Steve Ballmer har planer om at omstrukturere Microsoft, så firmaet kan innovere hurtigere og klare sig i konkurrencen med Google og Apple.


Det er ikke nemt at være Microsoft for tiden. Jo, firmaet kan stadigvæk smide milliarder i banken hvert kvartal, og aktieværdien er tårnhøj. Men indtægterne er i høj grad baseret på gårsdagens teknologi, og det er endnu uvist hvorledes firmaet vil klare sig i et marked, hvor vækst og udvikling i høj grad er fokuseret på smartphones og tablets. Her kæmper Microsoft en hård kamp for at etablere Windows og Windows Phone som troværdige alternativer til platforme til alternativerne fra Google og Apple.


Det er i det lys, at vi skal tolke dig dugfriske rapportager om, at Microsoft-direktør Steve Ballmer har planer om en større omstrukturering af firmaet. Skal vi tro denne historie fra AllthingsD, så vil Ballmer skabe én division, der både skal tage sig af Windows og Windows Phone. De to operativsystemer deler i dag samme grundlæggende teknologi, men udviklere skal stadigvæk lægge en del ekstra arbejde i, at få en app til at virke på begge operativsystemer. På onsdag løber BUILD 2013-messen af stablen i San Francisco, og ud over en masse nyt om Windows 8.1, så er det også her at vi vil få indsigt i Microsofts planer om tættere integration mellem Windows og Windows Phone.


Ud over en samlet Windows-division, så går Ballmer angiveligt med planer om tre andre divisioner: en fokuseret på virksomhedssoftware, en der skal levere applikationer og tjenester og en hardwaredivision.


Det rapporteres, at mange højtrangerende Microsoft-chefer er nervøse, da Steve Ballmer holder sine kort særdeles tæt til kroppen og kun har involveret få tiltroede medarbejdere og udvalgte bestyrelsesmedlemmer i sine planer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.