Forside Nyheder

Yahoo! topper listen over NSA-henvendelser


Yahoo!, Google og Twitter har offentliggjort, hvor mange henvendelser, de har fået fra de amerikanske myndigheder.


De tre firmaer har tilsluttet sig Microsoft, Apple og Facebook i gruppen af tech-firmaer, der er åbne omkring henvendelserne. Det sker i forbindelse med NSA-overvågningsskandalen, der lige nu ruller i USA. Henvendelserne kommer fra såvel lokalt politi som nationale sikkerhedstjenester, men drejer sig kun om trafik fra udlandet.


Twitter udmærker sig ved at have forbløffende få henvendelser i forhold til de andre, når man tænker på, hvad folk lukker ud på mikroblogging-sitet. Omvendt skyder Yahoo! totalt i vejret med mellem 12.000 og 13.000 henvendelser. Yahoo! har en meget større udbredelse på verdensplan end Twitter, og har været på banen i længere tid.


Og så er Yahoo! naturligvis også en stor webmail-udbyder, hvilket kan være årsagen til de mange henvendelser. Omvendt er Microsoft og Google også store webmail-udbydere, og der kan være en anden årsag til at Yahoo! har fået så mange flere henvendelser.


Perioden, hvor Yahoo! modtog henvendelserne er de første seks måneder af 2013, hvor de øvrige tech-firmaer (Apple undtaget) alle har rapporteret ind fra sidste halvår af 2012. Det kan være et tegn på, at NSA har optrappet overvågningen i det første halvår, men da vi ikke kender Yahoo!?s tal for 2012, er dette ren spekulation.


Du kan se tabellen og i flere detaljer HER.

Annonce