Forside Nyheder

BBC parkerer 3D TV
BBC Broadcasting House i London. Foto: recordere.dk 


Europæisk 3D TV går en usikker fremtid i møde, efter at BBC har valgt ikke at forlænge pilot-projekt.


BBC hører til blandt de toneangivende TV-stationer i verden, dem der er med til at forske og udvikle i TV-mediet. De har derfor traditionelt været på forkant med udviklingen, blandt dem der prøver tingene af før de fleste andre følger trop.


Lige nu kører der et 2-årigt pilot-projekt for 3D TV hos BBC, hvor der har været eksperimenteret med flere udsendelser i 3D. Den engelske udgave af Vild med Dans har været sendt i 3D, det samme har Walking with Dinosaurs, Mr. Stink (børnedrama), OL, Wimbledon. Ja, sågar den engelske dronnings juletale til nationen kom i 3D.


Men nu er det slut. Når pilot-projektet udløber senere på året, så bliver 3D TV parkeret hos BBC. Det fortæller chefen for 3D hos BBC, Kim Shillinglaw, til Radiotimes.


Årsagen er manglende interesse, det er simpelthen ikke populært nok. Den mest populære 3D-udsendelse var åbningscerimonien til OL i London sidste sommer, men selv den kunne kun få ca. halvdelen af de britiske 3D TV ejere til at finde 3D-brillerne frem og kigge med.


Endnu værre gik det for børnedramaet Mr. Stink og dronningens juletale. Her valgte kun 5% af de britiske 3D TV ejere at se med.


Det er ikke kun BBC der oplever vigende interesse for 3D. Den populære amerikanske sportskanal, ESPN, annoncerede forleden at deres 3D-kanal slukker med udgangen af 2013, grundet manglende interesse hos TV-seerne.


Beslutningen om at droppe 3D, når pilot-projektet slutter, er dog ikke et endeligt farvel til teknologien. Foreløbig tager BBC en pause på 3 år.

Annonce