Forside Nyheder

Chromecast er Googles Airplay-konkurrent


 


Google er åbenbart blevet trætte af at folk skal lære at bruge DLNA og har derfor lavet deres egen løsning.


Fordelen ved at have et så stringent økosystem som Apple er naturligvis, at sådan noget som AirPlay bare virker på alle enheder. Sådan er det ikke i Android-verdenen, hvor man er afhængig af DLNA eller producent-specifikke løsninger som Samsungs AllShare Play.


Men til dagens pressemøde, hvor de fleste egentlig kun havde ventet at se en ny udgave af Android og en ny Nexus 7-tablet, trak Google så en kanin op ad hatten i form af Chromecast.


Det er en lille HDMI-nøgle, der kan sættes direkte i et HDMI-stik på dit TV og så forbindes til dit trådløse netværk ? og vupti har du en trådløs HDMI-løsning. Google forsøger formentlig også at komme uden om den lidt småbesværlige Wi-Di-løsning.


Chromecast virker med Android-apps som bl.a. Google Play Movies og Netflix og skulle være i en slags betatest i forhold til at fungere med Chrome-browseren. Den kræver ekstern USB-strøm, så hvis man ikke har et USB-stik i sit TV, skal man bruge en ekstern strømforsyning.


Chromecast er tilgængelig fra i denne uge ? men foreløbig kun i USA. Google lovede dog, at de arbejder så hurtigt, de kan, på at få den ud i resten af verden. I USA koster den kun 35 dollar, så den kommer formentlig ikke op på meget mere end 300 kroner i Danmark.

Annonce