Forside Nyheder

Dr. Bose er død


 


Forskeren, læreren og iværksætteren bag det amerikanske audio-firma Bose er gået bort.


Man kan mene, hvad man vil om Boses lydprodukter, og mange lydentusiaster rynker ofte på næsen af det amerikanske mærke. Men man kan ikke benægte, at Bose har haft en stor tilstedeværelse i audio-verdenen, hvad enten det drejer sig om iPhone-docks, højttalere i biler eller ikke mindst firmaets meget populære støjreducerende hovedtelefoner.


Firmaet blev skabt af Dr. Amar Gopal Bose for snart 50 år siden på baggrund af patenter, han havde udviklet som forsker på MIT i Massachusetts. Med speciale i psykoakustik formåede han at publicere banebrydende viden, som han senere lod omforme til reelle produkter.


Dr. Bose holdt dog aldrig op med at undervise på MIT, selvom hans lydvirksomhed voksede sig stor. Han blev en del af underviserstaben på den legendariske skole i 1956, samme år som han fik din doktorgrad derfra.


Først i 2001, i en alder af 71, gik han på pension. Der var ingen tvivl om at MIT var tættere på hans hjerte end at være bestyrelsesformand for sit eget lydfirma. Han donerede for to år siden sin majoritet af aktierne i Bose til MIT, der således er blevet medejer af en af USA’s største producenter af audio-produkter.


Dr. Bose blev 83 år gammel.

Annonce