Forside Nyheder

HTC er ude af farezonen for nu


 


HTC klarede en noget større indtjening i sidste kvartal, end de gjorde i kvartalet før.


Dermed er der stadig håb for de mange HTC-fans rundt om i verden og her på Recordere. Efter det forrige kvartals resultater, var der ellers mange, der var begyndt at overveje, om HTC overhovedet havde en fremtid på smartphone-markedet. Selvom firmaet stadig gav overskud, var det kun på 2,8 millioner dollar, hvilket af de fleste analytikere blev betegnet som katastrofalt.


Det var nemlig i det kvartal, man skulle kunne se salget af HTC One afspejlet i regnskabstallene. I sidste kvartal rettede HTC lidt op med et overskud på 41,6 millioner dollar. Analytikere havde dog forventet at HTC kom op over 65 millioner i indtjening, så selvom der blev rettet op, var der stadig skuffelse at spore.


Når man kigger på tallene i forhold til samme kvartal ser det da heller ikke fantastisk ud. HTC omsatte for 2,4 mia. dollar i sidste kvartal, og selvom det lyder af meget, er det et fald på hele 20% i forhold til samme periode sidste år.


Den lyse side af den sag er dog, at HTC ikke taber omsætning så meget som de har gjort. I det forrige katastrofe-kvartal raslede omsætningen ned med 33% i forhold til året før. Når man mister en tredjedel af sin omsætning på et år, kan det godt mærkes. Men alt andet lige går det en smule bedre for HTC, så måske er katastrofen, og et salg til f.eks. Huawei eller ZTE, afværget for nu.


Hvad tror du? Har HTC en chance for at overleve?

Annonce