Forside Nyheder

Radiohead-forsanger protesterer mod Spotify


Med en bitter udmelding på Twitter har Radiohead-sangeren Thom Yorke trukket sit solomateriale tilbage fra Spotify.


Radiohead har altid gået deres egne vegne, og var et af de første bands, der lancerede et album helt selv, som folk selv kunne bestemme prisen på. Bandet tjente langt mere på denne model, end de gjorde ved at udgive musikken via et traditionelt pladeselskab.


Måske er det netop denne erfaring, der har fået bandets forsanger, Thom Yorke, op i det røde felt over Spotify. Han mener tilsyneladende, at Spotify betaler så lidt til kunsterne, og især uetablerede bands, at de lige så godt kunne have en ussel pladekontrakt med et pladeselskab, der beholdt de fleste af pengene.


Han har netop trukket sit solomateriale udgivet under hans eget navn, ud af Spotify i protest. Derefter følger han i fodsporene fra Radioheads mangeårige samarbejdspartner, produceren Nigel Godrich, der tweetede at ?Nye kunstnere får ikke en skid betaling fra Spotify.? Yorke fulgte op med en bekræftelse på Twitter (se bill.) af, at ??nye artister får ingen betaling. Alt imens vil aktionærerne snart rulle sig i penge.?


Spotify har siden udtalt til TechCrunch, at tjenesten stadig er ?i et tidligt stadie af en lang proces?, samt at firmaet ved enden af 2013 vil have udbetalt en milliard dollar til rettighedshaverne. Spotify-talsmanden nævnte dog ikke, hvorvidt rettighedshaverne betød pladeselskaberne (der også er rettighedshavere) eller kunstnerne selv. Han nævnte heller ingenting om fordeling mellem nye og mere etablerede kunstnere.

Annonce