Forside Nyheder

Smartphonen er blevet en del af ferien
Med smartphonen på ferie tages billeder, søges rejseoplysninger og findes vej. Foto: recordere.dk 


Vi har smartphone med på ferien, og tager billeder, finder vej og søger oplysninger. Tjek de seneste roaming-priser for EU her.


At smartphonen er populær kan aflæses af salgstallene. To tredjedele af de danske mobilejere har nu skiftet de gammeldags mobiltelefoner ud med en smartphone, og vi bruger den ikke mindst til at søge efter rejseoplysninger, finde vej i sommerlandet, tage billeder mv.


Dermed har mobilvanerne på ferien ændret sig. Nu er det ikke kun kommunikation, og det betyder nye muligheder på ferien. Vi bruger i stor stil de smarte telefoner til at orientere os og søge efter rejseinformationer.


?Smartphonen giver os en fantastisk fleksibilitet, så vi kan orientere os og finde vej, uanset om vi står hjemme på hovedgaden, i sommerhuset på Vestkysten eller midt på Ramblaen i Barcelona”, fortæller Stefan Kercza, der er adm. direktør i Eniro Danmark.


65 procent af de danske mobilejere har i dag en smartphone, og to tredjedele har inden for den seneste måned brugt den til at søge lokalt og finde vej til en bestemt butik, restaurant, hotel eller virksomhed.


43 procent har brugt smartphonen til at søge efter rejseoplysninger, og hver femte har søgt efter brugeranmeldelser af et bestemt produkt eller en ydelse, viser undersøgelsen, der er lavet af analysebureauet Cint på vegne af Eniro.


“Fra kun at bruge en mobiltelefon til at ringe eller sms?e, har mobiltelefonen udviklet sig til et uundværligt værktøj til at finde vej eller til at søge lokalt efter produkter, restauranter, hoteller eller seværdigheder. Smartphonen er blevet en så integreret del af vores liv, at mange af os har svært ved at forestille os en ferie uden?, lyder det fra Stefan Kercza.


Bemærk dog, at selvom priserne for roaming mobildata i udlandet er sat ned her per 1. juli, så kan det fortsat være en dyr fornøjelse at bruge smartphonen. Det kan derfor anbefales at tjekke om en lokalt teleselskab sælger forudbetalte dataabonnementer, eller bruge WiFi hvor muligt.


 


 Lavere priser på mobiltelefoni i EU


Fra den 1. juli 2013 er priserne for at ringe, sende sms og gå på internettet, når man rejser i Europa, sat ned.


Mobilselskaberne er pålagt et loft over de priser, som de må opkræve for opkald, sms og datatjenster i udlandet.


Gældende maksimaltakster er:   


Priser, DKK (detailpriser med moms)


1. juli 2011


1. juli 2012


1. juli 2013


1. juli 2014


Data – pr. MB6,50


4,19


1,86


Telefonopkald – pr. minut


3,25


2,70


2,23


1,76


Modtage opkald – pr. minut


1,03


0,74


0,65


0,46


Afsende sms – pr. sms


1,03


0,84


0,74


0,56


Kilde: Folketingets EU-oplysning 

Annonce