Forside Nyheder

Xbox One vil også understøtte Indie-miljøet


Da Sony lavede deres frontalangreb på Microsoft under årets E3-messe, var et af våbnene Indie-spil. Men nu lukker Microsoft også den flanke.


Efter den massive kritik af begrænsningerne på Xbox One, valgte Microsoft at tillade brug af maskinen uden netadgang, samt nem brug af brugte spil. Men PlayStation 4 havde stadig en fordel: Den skulle være en bedre platform for de små Indie-spil-producenter. Det lagde Sony også en del vægt på under deres kritik af Microsoft.


Men nu vil Microsoft også være med på den del af konkurrencen. Indtil nu har Microsoft henvist Indie-spilfirmaerne til en særlig sektion på Xbox 360, men med Xbox One bliver det lavet om. Det vil angiveligt blive nemmere for små Indie-producenter at blive Microsoft-certificerede spiludgivere, men også at alle, der har lyst, vil kunne udgive spil på Xbox One, selv uden certificeringen.


Det har hidtil krævet en speciel udvikler-version af Xbox for at lave spil til platformen, men Microsoft meddeler nu at alle Xbox One-enheder vil kunne sættes i udvikler-mode, hvilket åbner op for et stort marked af amatør- og hobbyudviklere.

Annonce