Forside Nyheder

Afslører opkøb Googles SmartWatch-planer?


 


Et firma med know-how indenfor Android-baserede smart-ure forsvandt pludselig sidste år. Nu er de fundet igen – hos Google.


Californiske WIMM Labs udviklede først en Android-baseret platform, for udviklere der ville skrive apps til “wearable computing” som smart-ure.


I slutningen af 2011 blev de så klar med eget ur, et produkt der fik navnet WIMM One.


Men får et år siden forsvandt de pludselig fra overfladen. Salget af WIMM One stoppede, og deres twitter-konto lukkede. Det skriver GigaOM.


 


En stille overtagelse


På hjemmesiden stod bl.a. følgende til kunderne:


“I løbet af sommeren 2012 gik WIMM Labs ind i et eksklusivt fortroligt forhold for vores teknologi, og ophørte salget af vores Developer Preview-Kit”


“Vi vil gerne takke alle vores udviklere for deres interesse og vilje til at eksperimentere med vores platform og ser frem til spændende fremskridt i markedet for wearable computing”.


Der blev spekuleret i hvad det mon var for et fortroligt forhold. Var det Apple der hyrere ind til deres formodede iWatch?


Men nej, her lang tid senere erfarer GigaOM, at køberen dengang var Google, hvilket Google også selv bekræftede i går. De fleste ansatte fra WIMM Labs dengang arbejder nu for Google, sammen med Googles Android team.


 


Hvad bragte WIMM til Google?


WIMM Labs udviklede ikke blot et smart-ur. De havde deres helt eget udvikler-program, hvor 3.parts software-udviklere kunne bygge hvad de kaldte “micro apps”.


Disse apps fungerede uafhængigt af smartphonen i lommen, så uret kunne både være en forlænget arm til ens smartphone, men også bare være et selvstændigt smart-ur.


Men hvorfor al det hemmelighedskræmmeri. Hvorfor skulle der gå et år før overtagelsen blev kendt? Ja, det kan kun blive spekulationer. Men det er nærliggende at tro at Google ikke ønskede det frem for tidligt, fordi de – måske – også snart er klar med et ur…

Annonce