Forside Nyheder

Apple-Motorola-krig lever endnu


Apple har endnu ikke været dumdristige nok til at kaste sig ud i et patentslagsmål med Google. I stedet har de nøjedes med et Google-ejet selskab, Motorola Mobility.


Det slagsmål har lige fået hældt nyt benzin på bålet. I marts 2012 afviste ITC-domstolen i USA (Den juridiske enhed, der tager sig af sager, der vedrører international handel og import) Apples anklager om at Motorola havde brudt patentlovgivningen i forbindelse med tre af Apples patenter. ITC er involveret, selvom begge firmaer er amerikanske, fordi Motorola tidligere fik samlet deres telefoner i Kina, som derfor skulle reimporteres.


Det appelerede Apple, og nu mere end et år senere har ITC besluttet at lade sagen gå videre. Det er sådan set interessant nok i sig selv, men hvad der er endnu mere interessant, er timingen. Motorola har nemlig netop lanceret den første smartphone, der er blevet udviklet, efter Google har overtaget firmaets mobildivision, Moto X.


Angiveligt er telefonen blevet designet fra bunden i et tæt samarbejde mellem Motorolas og Googles ingeniører og designere, og hvis appelsagen bliver udvidet til også at omfatte den nye Moto X, så er Apple og Google reelt i krig med hinanden. Og så bliver det et slagsmål, det nok skal blive sjovt at være vidne til.

Annonce