Forside Nyheder

LG G2 smartphone afspiller highend audioGalleri: LG L2


 


Det lader til at LG vitterligt har fået tweaket Android, til at afspille musik i studiekvalitet, på deres nye smartphone.


LG G2 er den første smartphone på markedet der kan afspille 24-bit highend audio. Selve kvaliteten kendes ikke endnu, men det er ifølge LG første gang at også smartphone-brugere får den mulighed.


Den nye telefon, der har dansk premiere lige om lidt, er teknisk set udstyret med chipset WCD9320 fra Qualcomm, og det understøtter 24-bit audio. Efter sigende måtte LG dog ned i motorrummet på Android, for at få den til at understøtte det også.


Hvor en normal smartphone typisk har en øvre grænse ved CD-kvalitet (16 bit/44 Khz) så understøttes her op til 24 bit/192 Khz.


Det giver muligheden for en noget højere lydkvalitet end CD, såfremt man får fingrene i noget musik i den kvalitet forstås. For har man rippet en CD til FLAC, så er det stadig CD-kvalitet.


 


Kun via hovedtelefonudgangen


Det er primært tænkt som muligheden for at få highend lyd i hørebøffer, samt evt. på stereoanlægget derhjemme. Det nævnte chipset fra Qualcomm har sin egen DAC (digital til analog konverter) og afspilningen foregår via hovedtelefonudgangen.


Der er ingen digital-udgang, hvor man kan lege med egen ekstern DAC el.lign, og det er kun hovedtelefonudgangen der giver mulighed for highend lyd. Høres samme musik via Bluetooth eller USB, så vil den være være nedkonverteret (downsampled).


Vær dog opmærksom på at der er et begrænset udvalg af musik i den kvalitet, og de albums kan være ganske pebrede i pris. En anden hage ved den type musik-udgivelser, er at et enkelt album godt kan fylde over 0,5 GB, og så kan sådan en telefon jo hurtigt blive fyldt op.


 


Læs også:


Ingen knapper på siden af LG’s nye mobil flagskib


Bliv testpilot på LG G2 smartphone


 


Tips


Hvis du allerede har fået en LG G2, og gerne vil prøve om du kan høre forskel, så kan albums købes i 24-bit kvalitet på nettet (tjek HDtracks).


Når musikken afspilles, med noget tilsluttet hovedtelefonudgangen, så vises et lille Hi-Fi symbol på telefonens display. Det er markeringen af at der er skiftet til 24-bit kvalitet.

Annonce