Forside Nyheder

Xbox One kommer heller ikke til at tale dansk


Man skal stadig tale fremmedsprog, hvis man vil kommandere rundt med sin Xbox, når Xbox One kommer.


Det er meldingen fra Microsoft, der nu har afsløret, hvilke sprog, Xbox One kommer til at kunne forstå talekommandoer på, når den lander?hvilket jo først bliver til næste år i Danmark.


Til gengæld behøver man ikke holde sig til engelsk. Hvis man nu er bedre til tysk, kan det også lade sig gøre, ligesom man kan bjæffe kommandoer efter sin Xbox One på fransk, italiensk og portugisisk. I alt er der dog otte sprog, for Microsoft har valgt at betragte mexicansk spansk og amerikansk engelsk som separate sprog.


Dertil kommer at visse stemme-features – herunder tænd/sluk-kommandoen ?Xbox On?, skriver Engadget ? ikke bliver tilgængelig for alle, men derimod kun i USA, Storbritannien, Canada, Frankrig og Tyskland. Så selv om man kan finde ud af at sige ?Xbox On? på en måde, der lyder overbevisende, så skal man altså ikke forvente, at det virker i Danmark, nødvendigvis.


Helt præcist er det jo Kinect 2.0, der følger med Xbox One, der står for at opfange stemmekommandoerne, og der går i det mindste rygter om, at flere sprog vil blive understøttet efterhånden, som Xbox One-systemet vinder indpas. Så kan man jo håbe, at dansk er et af dem.

Annonce