Forside Nyheder

Xbox One på Gamescom
Xbox One 


Vi fik her til morgen en kort overflyvning af Xbox Ones menusystem og stemmefunktion.


Microsoft viste idag deres Xbox One frem for recordere i en halv times tid. Der var ikke det helt vilde og uventede at præsentere, men vi fik da lejlighed til at se Interfacet samt opleve hvordan Kinect virker i forhold til stemmestyring og ansigtsgenkendelse.


Selve menuopbygningen minder om en blanding af Xbox 360 og Windows, med tiles der inddeler tidligere spillede spil, videoer, musik, settings osv. Lydene når der åbnes og lukkes programmer er som vi kender på Xbox 360.


Under tv´et sad Kinect og kiggede på os. Microsoft fortalte at Xbox One kan have 6 profiler logget ind på samme tid og at Kinecten “opdager dig” stort set med det samme når du indtager stuen. Dette skulle også være tilfældet, selvom du ikke stiller dig lige foran kinecten, men blot kaster dig i sofaen ude i stuens ene hjørme.


 Knas i stemmestyringen


Stemmestyringen foregik ikke problemfrit da der flere gange skulle gentages ganske simple kommandoer før konsollen opfangede det.


Personligt vil jeg blive vanvittig af at tale til min Xbox og især hvis ikke det virker fuldstændig problemfrit. Ifølge Microsoft skyldes dette den megen larm på Gamescom (der var en del baggrundstøj). Sidder du i stuen med musik kørende og skrigende unger, skulle Kinecten dog sagtens kunne sortere den slags lyde fra. Det glæder vi os til at teste når vi engang modtager konsollen på vore breddegrader.


Enkelte områder, bl.a. når du vil uploade spilklip er du ifølge Microsoft “tviunget” til at bruge stemmekommandoer for at få det til at virke. Du kan ganske vist bruge controlleren, men det skulle blive væsentligt mere bøvlet på denne måde.


Er flere personer logget ind på samme tid registrerer kinect hvad de forskellige personer siger. Således er der rig mulighed for at drille andre spillere for hvem sagde “Xbox Go Home!”.


Spøg til side, så virkede Xbox One som forventet. Det virkede let at at overskue og nemt at betjene. Jeg var umiddelbart ikke imponeret over lydopfattelsen fra Kinect, og hele stemmestyringen virker unødvendig, men lad os se hvordan det hele fungerer når vi får mulighed for at teste det derhjemme.


 


Læs også:


Call of Duty Ghost på Xbox One


Hands-on med Xbox One controlleren


FIFA 14 på Xbox One

Annonce