Forside Indhold og distribution Film

YouSee og TDC har tabt pusten på streaming


TDC-koncernen mærker nu tilbagegang på streaming af film+tv 


 


Den øgede konkurrence på streaming-markedet kan nu mærkes i TDC-koncernen, der må notere første tilbagegang.


For et halvt år siden kunne YouSee annoncere en “kæmpe stigning” i forbruget af filmstreaming.


Det var dengang Netflix endnu var ung, HBO knapt nok var begyndt og danskerne stadig lurere på alle disse mange nye tilbud, hvor YouSee’s egen filmtjeneste YouBio også bød sig ind.


?Vi streamer aktuelt flere end en million film og tv-serier om måneden, og der er intet, der tyder på, at vi har nået mætningspunktet, tværtimod”,  lød det fra daværende vicedirektør i YouSee, Ulf Lund, der i dag er TV-direktør i TDC, og dengang var der en stor optimisme at spore for fremtiden:


“Med den opmærksomhed, der har været omkring de nye internet-baserede tjenester i efteråret, må vi forvente fortsat meget stor vækst også i 2013?.


 


Forbruget faldt igen


I dag, et halvt år senere, lyder der andre toner. TDC og YouSee streamer mindre, væksten er – indtil videre – sat på pause. Det kan læses ud af seneste halvårsopgørelse.


Den samlede TV-streaming i TDC-koncernen faldt med 17% i 2. kvartal 2013.


“Antallet af streaminger for TDC koncernen steg med 123% sammenlignet med 2. kvartal 2012, men faldt med 17% sammenlignet med 1. kvartal 2013 pga. øget konkurrence og sæsonvariation”, står der i halvårsregnskabet, der udkom i dag.


Men i 2. kvartal 2012 havde TDC-koncernen ingen konkurrence udefra, og det meste streaming foregik via TV-bokse på YouSee Cinema og TDC Film.


“Hvor markedet og væksten i tidligere år udelukkende blev drevet af stykleje af film, har det abonnementsbaserede forbrug nu overtaget føringen. For hver gang der bliver lejet én film eller serie, bliver der i dag set to som led i et abonnement”, lød det fra YouSee tilbage i januar.


 


Langt fra målet


TDC-koncernen har ikke udspecificeret tal for de enkelte tjenester i 2013, så det fremgår ikke specifikt hvor tilbagegangen ligger.


Men YouBio var gratis i beta-perioden frem til 1. februar 2013, og det kan have betydet ekstraordinært mange streaminger fra den kant i december+januar.


Uanset hvordan det vendes og drejes, så ser det dog ud til at YouBio er milevidt fra den – ved lanceringen – erklærede målsætning om at eje 50% af streamingmarkedet i Danmark.


 


Har du prøvet og sprunget fra?


Har du prøvet en af mulighederne for TV-streaming i TDC-koncernen, som eksempelvis YouBio, men sprunget fra igen? – Hvis ja, hvorfor faldt du fra?

Annonce