Forside Nyheder

Dolbys far er død
Galleri: Ray Dolby. Fotos: Dolby 


Lydpioner Ray Dolby, manden bag Dolby Laboratories, støjreduktion og medudvikler af videorecordere, er død.


Han spillede en nøglerolle i udviklingen af verdens første video-recorder, hos daværende Ampex, og står som opfinder af støjreduktionssystemet Dolby NR.


Ray Dolby blev født i 1933, og efter 2. verdenskrig fik han halvtids- og sommer-jobs hos Ampex, hvor han senere i 1949 kom til at arbejde med deres første audio-recorder.


Senere fulgte arbejdet med verdens første video-recorder, Ampex Quadruplex, hvor han spillede en væsentlig rolle i udviklingen. Den havde premiere i 1956.


Han fik en bachelor i videnskab ved Stanford-universitetet i 1957, og modtog senere et legat der gav ham mulighed for at studere videre på Cambridge-universitetet i England.


Dolby Laboratories stiftede han i 1965 i London. Fire år senere søgte firmaet US Patent på Dolby Sound System, et elektronisk filter. Senere fulgte Dolby B til støjreduktion på båndoptagere til konsumer.


Andre støjreduktioner fulgte, som Dolby C, og senere fulgte surroundformater som det virtuelle Dolby Surround og senere ægte multikanal som Dolby Digital (AC-3) med 5.1 kanaler. Flere teknologier fulgte efter, frem til i dag hvor vi har fået Dolby Atmos der håndterer op til 64 højttalere.


Ray Dolby blev 80 år.


 


Kilde: Wikipedia 

Annonce:
Forrige artikelFlere detaljer på Panasonics Blu-ray-recordere
Næste artikelNetflix tjekker piratsider for mulige indkøb
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.