Forside IFA IFA 2013

HDMI 2.0 er klar


Næste generation HDMI er nu officiel. HDMI 2.0 skal især bruges til Ultra HD (4K) TV, men byder også på hele 32 audiokanaler.


HDMI er klar i en ny udgave: HDMI 2.0


Den nye udgave er hurtigere, og det betyder at der kan overføres mange flere data (op til 18 Gbit/s). Det betyder mulighed for bedre billeder og lyd, end i de hidtidige HDMI-udgaver. Her er de vigtigste nyheder:  • 4K-indhold op til 50/60 Hz (mod tidligere op til 24 Hz i HDMI 1.4)
  • Op til 32 audio-kanaler
  • Samplefrekvenser op til 1536 kHz på audio (high end)
  • To video-signaler samtidig (dual screen gaming/viewing)
  • Fire audio-signaler samtidig
  • Understøttelse af 21:9 format
  • Udvidet kontrol af udstyr igennem HDMI (CEC)

De nuværende highspeed HDMI-kabler vil også virke med HDMI 2.0, ligesom den nye HDMI også virker sammen med de gamle HDMI. Dog således at det er laveste fællesnævner der gælder, så kobles en HDMI 2.0 til en HDMI 1.4, så vil det virke som HDMI 1.4.

Annonce