Forside Nyheder

iPhone 5s – hurtigere, flottere, sikrere
iPhone 5S 


Apple ser ud til at have indhentet konkurrenternes forspring i forhold til hardware i deres smartphones.


Den nye iPhone kommer i tre farver: Space Grey, Sølv og Guld. Almindelig sort og hvid er altså ikke længere sagen, og der er noget til bling-bling-folket med guld-telefonen.


Men Apple har også taget imod kritikken omkring iPhone 5, der ikke CPU-mæssigt var helt ude på kanten af udviklingen. Apple har modsat konkurrenterne taget skridtet ind i 64-bit-verdenen med iPhone 5S, med deres nye A7-CPU og en speciel 64-bit-version af iOS7.


Resultatet er en iPhone, hvor CPU?en er dobbelt så hurtig som forgængeren, og hele 56 gange hurtigere end den oprindelige iPhone.


 


 

iPhone 5S med iOS7 


God batterilevetid


Det gælder også grafikken, og det var tydeligt ved Apples demonstration, at de stadig gerne vil tage flere markedsandele på spilmarkedet ved at sætte sig på mobile spil. Der blev brugt – for Apple – uforholdsmæssig lang tid på at vise iPhone 5s’ grafiske kunnen gennem en demonstration af spillet Infinity Blade III.


Ud over den nye A7-processor har Apple integreret bevægelses-sensorerne i telefonen ned i den samme chip, der hedder M7, der konstant monitorerer telefonens bevægelser, hvilket ifølge Phil Schiller fra Apple vil facilitere en helt ny generation af fitness-apps. Det er et klart hip til ærkekonkurrenten Samsung, der netop har satset på fitness-delen.


Det skulle dog ikke gå ud over batteriet. iPhone 5s lover 10 timers LTE-surf på nettet, 40 timers musikafspilning, 10 timers snak over 3G og 250 timers standby.


 


 

iPhone 5S knap med fingeraftrykslæser 


Fingeraftrykslæser i Home-knappen


Rygterne talte sandt: iPhone 5s har en fingeraftrykslæser, der sidder i den nye Home-knap, der samtidig har fået et nyt design. Apple kalder systemet for Touch ID, og det skal bruges til at låse telefonen op, bekræfte og køb på iTunes. Det vil formodentlig også komme til at understøtte login til forskellige tjenester udenfor Apples verden.


Fingeraftrykslæseren er smart på den måde, at den tager et billede af dit fingeraftryk og analyserer det. Sådan fungerer den slags som regel, men i dette tilfælde kommer opløsningen så højt op, at sensoren opfanger detaljer, som øjet ikke kan se.


Endelig gjorde Apple et stort nummer ud af at fortælle, at fingeraftryksaflæsningen ikke bliver synkroniseret med skyen.


 


 

iPhone 5S kamera 


Nye kamerafunktioner


Det, som de fleste smartphone-producenter konkurrerer på lige nu, er kameraet, så det var ventet med spænding, hvad Apple kunne komme op med. Det nye iPhone-kamera har en 15 procent større sensor, som ifølge Apple giver større pixels og dermed bedre billeder. Det står i modsætning til udmeldinger fra Nokia og Samsung.


Selve objektivet i det nye iPhone-kamera har en fem-elements linse og en fast f/2.2-blændeåbning. En ny blitz, der hedder True Tone, skulle gøre blitzlyset bedre ved at løse problemet med farvetemperaturer der konflikter med hinanden. Kameraet har automatisk, digital billedstabilisering.


En ny burst-mode tager op til 10 billeder i sekundet, så længe du holder udløserknappen nede. Og du kan optage video i hi-framerate slowmotion, op til 120 fps. Dog kun i 720p. Det kan slås til midt i optagelsen, hvilket kan give en slags musikvideo-agtig effekt.


Både iPhone 5s og 5c lanceres i de største markeder d. 20. september, mens mindre markeder ser ud til at skulle vente helt til december.


 


 


Læs også:


Priser på Apple iPhone 5s og iPhone 5c


iPhone 5c er officiel


Nu kan du se iPhone 5s og 5c præsentationen


iOS 7 er klar til download 18. september


Nokia driller Apple: Imitation er den bedste smiger

Annonce