Forside Indhold og distribution Film

Netflix: 4K streaming til næste år
Til næste år kan der være 4K på flimmeren 


Netflix gør klar til Ultra HD (4K) streaming, og det kommer til næste år, fortæller topboss i et interview.


Forleden gav Netflix topboss Reed Hastings et interview til Claus Bülow fra FutureTV, og blandt mange ting faldt snakken på 4K streaming, også kaldet Ultra HD.


Netflix ser 4K som fremtidens opløsning, omend det vil tage år at nå dertil. De forventer ikke at hele familien skifter til et dyrt Ultra HD TV lige nu, men at markedet langsomt rykker mere og mere mod 4K.


Reed Hastings vurderer at behovet for 4K streaming vil komme fra laptops og tablets først, der som led i den naturlige udvikling vil nå 4K-opløsning først (i en større skala). Når det sker, vil vi også efterspørge indhold i den opløsning, og det vil Netflix gerne hjælpe med.


Lige nu og her er 4K TV dyrere end Full HD TV, men sådan vil det ikke blive ved med at være. På et tidspunkt, længere ude i fremtiden, vil de fleste displays være 4K uden merpris, vurderer han.


Reed tror til gengæld ikke at 4K vil dø, som det mere eller mindre er sket for 3D til hjemmebrug. Dette fordi 4K er så meget flottere end almindelig HD, at vi forbrugere vil efterspørge det efterhånden som vi oplever forskellen.


 


 

Reed Hastings, Netflix CEO 


Netflix 4K streaming til næste år


På spørgsmålet om Netflix gør sig klar til 4K kom svaret prompte fra topbossen: “Det kommer til næste år”.


Han kunne dog ikke give nogen dato, ej heller blot årstiden. Men engang i 2014 åbner Netflix for streaming i Ultra HD (4K) kvalitet.


Reed Hastings er overbevist om at indholdet nok skal nå at blive klar til premieren. Mange nyere produktioner, incl. Netflix egne House of Cards og Orange is The New Black, har råmatriale i 4K. De fleste biograffilm vil også kunne genudsendes i 4K, med en ny konvertering fra master-filmen.


Hvad båndbredde angår, så har Netflix egne forsøg vist at det er muligt at opnå en fornuftig 4K-kvalitet, med en streaming på 15 Mbit/s (sandsynligvis med den nye codec HEVC / H.265).


Hvorvidt Netflix 4K bliver en del af det normale Netflix-tilbud, eller en service der vil koste ekstra, blev vi dog ikke klogere på.

Annonce