Forside Nyheder

Nu begynder de europæiske UHDTV-eksperimenter for alvor


Et af argumenterne for ikke at købe et 4K-tv lige nu, er at det simpelthen er for dyrt i forhold til at der ikke er ret meget 4K-indhold derude.


Men det kan snart få en ende. Ud over, at IFA-messen forventes at byde på flere smartphones, der kan optage video i 4K (Acer har allerede annonceret deres, og Sony og Samsung forventes at følge efter), så er europæiske TV-stationer nu for alvor begyndt at tænke i UHDTV-transmissioner.


En af dem er Sky Sports i England, der netop har gennemført deres første transmission i 4K, som de påstår er Storbritanniens første. Her i weekenden optog og satellit-transmitterede de nemlig Premier League-kampen mellem West Ham og Stoke (bill.), fuldkommen som de ville gøre det normalt ? bare i en højere opløsning.


Sky Sports har testet 4K før i fodboldsammenhænge, i en kamp mellem Arsenal og græske Olympiakos, men da var der kun tale om par håndholdte 4K-kameraer og ingen transmission.


I en pressemeddelelse skriver Sky Sports, at de vil holde nøje øje med, hvor hurtigt, 4K/UHD spreder sig i Storbritannien, så de er klar til at trykke på 4K-knappen, når markedet er klar til det.

Annonce