Forside Nyheder

Så er der serveret nye Surface’erGalleri: Surface Pro


 


De sagde selv fra scenen: Det største problem ved de første Surface-modeller var batterilevetiden.


Microsoft indrømmede blankt at 3-4 timer på en Surface Pro og 6-7 timer på en Surface RT var for lidt. Men man kan ikke sige andet om Redmond-giganten, at de lytter til kritikken og retter op på tingene. Således har chippene i de nye Surface 2-modeller, med NVIDIA Tegra 4 i Surface 2 (RT) og Intel Core i5 Haswell i Surface 2 Pro, gjort batterilevetiden hhv. 25% og 75% længere for RT og Pro.


Det betyder, at Surface 2 Pro nu med 7 timer på batteriet er konkurrencedygtig med sine rivaler, når det gælder levetiden på en opladning, og det er der nok mange, der har savnet. Og skulle det ikke være nok, kommer Microsoft også med et tastatur, der indeholder et ekstra batteri. Surface 2 RT kan nu holde i ti timer.


 


Klarer 4K-opløsning eksternt


Den længere batterilevetid er dog ikke kommet på bekostning af computerkraften. Selvom det stadig kun er en i5-processor, der sidder i Surface Pro 2, demonstrerede Microsoft, hvordan man kunne redigere 6K RAW-videomateriale på den, uden at den går i knæ. Det er vist mere end rigeligt i forhold til almindelige menneskers produktivitetsbehov på en tablet.


Begge tablets er nu blevet opgraderet til fuld HD på de 10.6 tommer store skærme, og via en dock kan Surface Pro 2 endda afvikle 4K (3840 x 2160 pixels) på en ekstern skærm. Surface 2 RT er blevet en anelse tyndere, og har fået et 5 megapixels kamera bagpå, der angiveligt har en større sensor end man normalt finder i tablets, ifølge Microsoft.


Som rygterne var gået forud, er der kommet en ny kickstand på begge modeller, der har to højdeindstillinger i stedet for én, og Surface 2 RT kører nu med NVIDIA Tegra4-processor, der gør den hurtigere end forgængeren.


Surface 2 (ikke Pro) er udstyret med Microsoft Office 2013 inklusiv Outlook RT


 


 
Galleri: Surface


 


Pris og tilgængelighed


Surface 2 RT starter ved 3.499 kroner og Surface Pro 2 starter ved 6.999 kroner.


Begge de nye Surface-modeller kan forudbestilles nu og lander i danske butikker 22. oktober.


 


Læs også


Nyt Surface 2-tilbehør formindsker afstanden til laptops

Annonce