Forside Nyheder

Spilanmeldelse: Killzone Mercenary (PS VITA)


Indledning


Selvom vitaen den seneste tid har fået masser af spil, er det, i hvert fald for mit vedkommende, de store topspil der trækker. Alt småpjattet kan jeg jo bare spille på min telefon eller tablet. Med Killzone Mercenary får jeg endelig min lyst styret. Her er et spil, der både ligner, lyder og spiller som et vaskeægte konsolspil. Jeg får faktisk alt det jeg forventede/håbede på og mere til endda.


Kom og giv mig alle dine penge ja


I Killzone Mercenary fortsætter krigen mellem ISA og Helghast. Din rolle er som den pengeglade og krigeriske soldat du er, at udføre de opgaver som enten er for farlige, politisk ukorrekte eller umulige til, at den normale hær ikke vil lege med. Som belønning er der gysser i udsigt! Pengene er drivkraften, hvorfor du da både vil kæmpe på de gode og de ondes side, så længe betalingen følger med. 


Penge er i det hele taget en fuldt integreret og meget afgørende faktor i Killzone Mercenary. Alt fra hovedskud, nærkampe til hofteskud og håndgranatkast osv giver penge i posen. Omvendt koster det også knaster at dø, ligesom våben og ammunition også skal indkøbes undervejs. Når du har gennemført en mission, åbnes for nye opgaver i samme mission. På den måde øges genspilsværdien og muligheden for at tjene flere penge.De mange indtjeningsmuligheder gør dog ikke at man vader i penge. Faktisk skal man tænke sig godt om når man køber og udstyrer sig med våben. Banerne er varierede og betyder at du ofte er nødt til at skifte våben undervejs. Indkøbte våben koster penge, hver gang du skifter og da der samtidig lokkes med tidsbestemte “knaldtilbud” i våbenbutikken, får ens penge alligevel nemt ben at gå på.


En superfed detalje er i øvrigt at de våben du investerer i offlinedelen, kvit og frit kan nappes med når du besluter dig for at spille online.


God styring


 Et af de bedste argumenter for at vælge en Vita frem for f.eks at spile på sin tablet, er de to analogsticks. I et spil som Killzone Mercenary er det absolut et must for at få den gode konsoloplevelse. Og det får man! Styringen er præcis og hurtig, man kan justere alt efter hvor vant til at spille skydespil, og selv de lidt små analogpinde, ikke er ligeså nemme i brug som PS3´ens, er det stadig suverænt det bedste jeg har prøvet på en håndholdt.Fin integration af touch funktion


Vitaens børøringsfølsomme skærm er ligeledes taget i brug og fungerer glimrende, hvor den er brugt. Opsamling af ammunition, tryk på knapper og lignende fungerer bare, mens du stadig kan benytte almindelige knapper, hvis du er mere til det. Nærkampe fungerer ved svirp på skærmen, og fungerer så godt, at vi må håbe det samme system tages i brug når PS4´s ny controller skal i kamp senere i år.


Bagsiden af Vita benyttes knap så meget. Dog zoomer du ind og ud med kikkertsigtet ved at køre fingrene op og ned på vitaens bagside, ret smart fundet på.


Spændende onlinedel


Testversionen af Killzone Mercenary lod os kun teste en enkelt spilmode på samme kort, hvorfor jeg ikke synes jeg vil grave alt for dybt i denne det. Det jeg har kunne se ud fra det tilgængelige er dog, at det ser ud til at spilmoden, rent teknisk, fungerer som den skal. Hurtige loadetider, ikke ofte at man smides af og let at finde folk at spille imod. Jo det virker for alvor til at Killzone Mercenary kan levere den onlinedel vi havde håbet på. Konklusion – køb det og en vita!


Jeg har haft fornøjelsen at at spille Vita siden den håndholdte konsol udkom og selvom det er blevet til flere godt oplevelser undervejs, hører Killzone Mercenary dog til en af de allerbedste. Holder du af at spille skydespil på PS3 eller Xbox 360 og kunne du godt tænke dig at have muligheden for dette i bus, tog, på ferie eller under dynen, ja så kan jeg varmt anbefale Killzone Mercenary!


 


Karakter: 9/10


Ude i dag eksklusivt til PlayStation VITA

Annonce