Forside Indhold og distribution Musik

Spotify Connect demo hos Pioneer og YamahaGalleri: Spotify Connect demo hos Yamaha. Foto: recordere.dk


 


Sonos-konkurrenten Spotify Connect vises frem på IFA. Vi har kigget med hos Pioneer og Yamaha.


Spotify er klar med Connect. I samarbejde med en række HiFi-producenter har de lavet et system, hvor ens playlister kan flyttes imellem Spotify-afspillere, der henter oplysningerne fra Spotify cloud.


Men samtidig kan afspillerne også fjernbetjenes via internettet. Så det er muligt at starte en afspilning på din iPad, styret fra din iPhone, eller starte en afspilning på Pioneers musikstreamer, styret via iPad.


Så på Apple-enhederne har Spotify app nu flere funktioner, den kan både være afspiller eller en fjernbetjening for en afspiller/anlæg. Men modsat Airplay eller Bluetooth, så streamer den mobile enhed ikke musikken, det er afspilleren der selv henter musikken ned. Så når der er startet en afspilning, så er den mobile enhed fri igen.


Læs også: Er Spotify Connect den nye Sonos-killer?


 


 
Galleri: Spotify Connect demo hos Pioneer. Foto: recordere.dk


 


Yamaha og Pioneer 


Pioneer og Yamaha er to af de HiFi-producenter der er med i samarbejdet, og de viser Spotify Connect frem her på IFA.


Hos Yamaha havde de en iPad som fjernbetjening af en AV-receiver, og receiveren havde et TV tilsluttet. Vi fik demonstreret hvordan man kan finde musikken frem på iPad, og sætte receiveren til at spille det. Mens musikken spillede kunne receiveren lægge informationer ud til TV’et med albumcover, titel, varighed mm.


De nye af Yamahas musiksystemer, der har indbygget Airplay, får Spotify Connect.


Hos Pioneer fik vi både set en demonstration fra iPad ala den Yamaha gav, men samtidig så vi også hvordan samme iPad kunne gå fra at være fjernbetjening til selv af være en musikafspiller, styret fra en iPhone.


Hos Pioneer er det også alle afspillere med indbygget Airplay der får Connect. Det er surround-receivere, diverse streaming anlæg samt deres musikstreamer til stereoanlæg.


 


 


Annonce:
Forrige artikelNy Popcorn Hour A-410 PRO
Næste artikelPanasonic: Også nye plasma TV i 2014.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.