Forside Nyheder

Google Glass-kørsel giver færdselsbøder


 


Det er teknisk set ikke forbudt, men politiet anser det alligevel som uforsvarlig kørsel.


Sådan er det i hvert fald på de californiske landeveje og motorveje, hvor the California Highway Patrol patruljerer. Og de er ikke nødvendigvis begejstrede for, når nørderne omkring Silicon Valley kører rundt i deres Tesla-, Chevy Volt- og Nissan Leaf- elbiler med Google Glass på kraniet.


Således skete det for Cecilia Abadie (billedet), en af de såkaldte Glassholes, der huserer i Silicon Valley og San Francisco med den kontroversielle brille som om, det var årets vigtigste mode-accessory. Hun fik dog bøden i San Diego ved den mexicanske grænse.


Politibetjenten gave Abadie en bøde for at køre med ?monitor visible to driver?. I Californien er det nemlig ulovligt at placere for eksempel en GPS (eller en anden skærm-dims) midt på forruden, den skal sidde ude i siden, så den ikke forstyrrer synsfeltet. Og det mener den gode betjent altså at Google Glass også falder ind under.


Abadie er i øjeblikket i gang med at prøve at finde juridisk rådgivning via Google+ for at se, om der er noget at gøre ved sagen. Hun har ved redaktionens slutning endnu ikke fundet ud af, hvad bøden lyder på.


Glass er allerede forbudt under kørsel ved lov i flere lande, herunder Storbritannien.

Annonce