Forside Nyheder

Microsoft klar med egen Windows-remote, til iPhone, iPad og Android


 


Fjernstyr Windows-computeren fra smartphone og tablet. Microsoft har sluppet deres egne Remote Desktop-klienter ud til iOS og Android nu.


Det kræver, at du har en Windows-PC kørende et andet sted, som du kan tilgå udefra. Men har du det, så kan du nu downloade remote-klienter som apps til Android og iOS, der understøtter Microsofts RDP-system. Brugen af disse protokoller er væsentligt hurtigere end tjenester som LogMeIn, der kører over WWW. Og så behøver man ikke installere en klient på remote-maskinen, det hele er bygget ind i Windows.


Vi har ikke prøvet systemet endnu, men angiveligt skulle det være rettet mod slutbrugeren, så forhåbentlig har Microsoft gjort det ultranemt at få adgang via app?en.


Når man er ude i verden kræver det naturligvis netadgang at forbinde sig. Men for HTPC-entusiasterne kan der godt være en fordel i at kunne tilgå en Windows-baseret HTPC via en smartphone eller en tablet fra sofaen.


Det giver også bedre mulighed for at fjernstyre en medieserver et andet sted i huset.


 


Microsoft RDP for iPhone og iPad

Microsoft RDP for Android

Annonce