Forside Streaming Audio

TEST: JBL FLIP IIGalleri: JBL Flip kommer i flere forskellige farver.


 


Anmeldelse af JBL FLIP II


Recordere.dk brugte efterårsferien til at teste den lille frække Flip II fra JBL By Harman, og vi elsker den


Forventer du at læse om avancerede JBL højttalere, der kan spille Imperial biografen op, og Harman forstærker på hundredevis af watt, så stop bare med det samme. For denne lille test handler om en genopladelig Bluetooth højttaler, der kan ligge i et “penalhus”, som ikke lyder som en million, men er helt fantastisk.


I den seneste måned har vi testet de nye B&O Beolab 14, den nye Sonos PLAY:1 og den lækre nye Libratone Loop. Alle højttalere har imponeret på god lyd og to af dem endog god trådløs lyd.


I efterårsferien tog vi i sommerhus med JBL’s Flip II, som eneste musiksystem, for at se om den kunne dække vores behov.


 


Udpakning og installation


I en lille kasse finder man udover selve højttaleren en rejsetaske, der mest af alt minder om  et penalhus, samt en USB lader med MicroUSB. Desuden er der en lille manual til opsætning, men den fik vi ikke brug for. Det indbyggede Lithium-ion Polymer batteri på 3.7 V 2000 mAh skulle give op til 5 timers spilletid før næste opladning.


Flip II kommer i fem forskellige farver (sort, blå, gul, rød og hvid). Modellen vi testede var sort, og højttaleren kan både ligge og stå. Inde i kabinettet finder man to JBL 6W højttalere med indbygget basport, der skulle give en fuldtone oplevelse.


På toppen af højttaleren (hvis den står op) er der en on/off knap, volume op/ned, en bluetooth connect samt en “svar telefon” knap. På siden finder man USB stik til opladning, minijack til ekstern lydkilde og 5 diskrete dioder, der viser hvor meget batteri der er tilbage.


Inde i enheden er der i øvrigt NFC, der gør det let at parre højttaleren med mobiltelefoner med NFC (f.eks. Samsung Galaxy S4 og Nokia Lumia). Ligesom der er er indbygget en mikrofon, der gør at Flip II kan bruges til håndfri telefonopkald.


Vi testede højttaleren med iPhone 5S, Samsung Galaxy S4 og MacBook Pro, og alle forbandt sig let og uden problemer.


 

Foto: JBL Flip II.
 


Hvordan lyder den?


Som vi skrev i indledningen, så lyder den ikke som en million, men den imponerer med god og fyldig lyd, og selv bunden lyder OK af en højttaler i den størrelse.


Med Flip II havde vi samme oplevelse som man har med kameraet i en Smartphone. Det er ikke et spejlrefleks, men det er med, og tager det billede du har brug for. Sådan er det også med Flip II. Det er den perfekte rejsehøjttaler, fordi den er så lille at den er let at have med, og stadig stor nok i lyden til at man gider at tage den med.


Vi testede Flip II i en stue på ca. 40 m2, og den spillede fint lokalet op, med rejselyd, men klart. Det er ikke stereolyd og sweetspot minder mest om en god transistorradio.


Bluetooth har klart en fordel i forhold til AirPlay. Du kan bruge din WIFI forbindelse til f.eks. Spotify, mens du streamer musikken uden at bruge nettet, og du slipper for at skulle sætte netværk op på højttaleren inden brug. Ulempen er at du skal parre den hver gang, men det klares let ved at holde bluetooth knappen nede på højttaleren.


Vi brugte Flip med høj volume, og fik lidt over 4 timers musik inden højttaleren krævede en optankning. Spiller man lavere kan man godt nå de lovede 5 timer.


 


Bonus funktion


Bruger man JBL Flip II med en telefon, kan den samtidigt fungere til at besvare telefonopkald. Når telefonen ringer, så dæmpes lyden, og man kan trykke på telefonknappen på højttaleren.


Lyden er rigtigt god, og vi var imponeret over hvor godt den faktisk virkede til konference kald, hvor flere sad om højttaleren og talte.


 

Foto: JBL Flip II. 


Konklusion


JBL Flip II er den perfekte rejsehøjttaler. Vi kan ikke få hænderne ned af begejstring. Den lyder i forhold til sin størrelse rigtigt godt, og til 999,- kr. er den en god gave idé til hele familien.


Vi giver JBL Flip II vores bedste anbefalinger som rejsekammerat, hvis man er på jagt efter rejselyd, og ikke vil op i en f.eks. Libratone Zip.


JBL Flip II kan købes på JBL’s hjemmeside. 

Foto: JBL Flip II fylder ikke meget på hylden. Det er fyrfadslysestager til venstre.


Annonce:
Forrige artikelEr dette Samsungs “Google”-briller?
Næste artikelJBL Pulse leverer danse-lyd og disco-lys
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.