Forside * Tests

Test: Libratone Loop


 


 


Test: Libratone Loop


Libratone Loop hedder den nye trådløse højttaler i familien, og med den cirkelformede højttaler har Libratone nu både aflange, trekantede og runde højttalere. Loop?et er komplet.


Recordere.dk har som et af de første medier i verden haft Libratone Loop i hænderne og ørene, og vi kan lide hvad vi ser og hører.


Læs nyheden om den her.


 


 



Loop kommer i en Apple Store venlig kasse.



 


Udpakning og installation


Libratone er tæt partner med Apple, og derfor skal deres kasser passe til Apple?s butikker, eller helt præcist til reolerne i Apples butikker. I kassen finder du udover Loop højttaleren en lille stålfod, et vægophæng, strømkabler og nogle let overskuelige manualer.


Det er dejligt at Libratone har fået plads til strømforsyningen i højttaleren, så man ikke skal have en stor strømforsyning stående eller hængende. Også en fræk detalje, at man har sat strømstikket skråt i kabinettet, så stikket ikke er i vejen, hvis man monterer den på væggen.


 


 



Indholdet af Libratone Loop kassen. (Der er også et UK stik med) foto: recordere.dk


 


 


Libratone Loop er ligesom de andre højttalere i Libratone serien trådløs, og du streamer via iOS eller Mac / PC via Airplay eller via DLNA fra andre enheder. Vil du have højttaleren med i sommerhuset, kan du sætte den til at skabe sit eget trådløse netværk (PlayDirect), og så kan du bruge den uden adgang til anden trådløs netværk.


Har man i forvejen et Libratone produkt, er det let at sætte op. Har man en iOS telefon eller iPad, kan man koble den på USB porten på højttaleren og genbruge sin netværksopsætning fra enheden


Man skal dog være opmærksom på, at har man sat et 5 Ghz trådløst netværk op på sin telefon eller iPad, vil det ikke virke. Det skyldes Airplay chipsettet fra Apple p.t. ikke undertøtter 5 Ghz netværk.


 


 



Diskret gemt bag fronten, har man USB, minijack og de to kontrolknapper for Wifi


 


Når netværket er sat op begynder dioden under Libratone fuglen på forsiden at blinke i blød hvid lys, og så er man kørende.


 


 



Så stor er den i forhold til Libratone Zipp.


 


 


Masser af farver og masser af lyd.


Libratone Loop er en smuk designperle i cirkelform. Der findes masser af cirkelformede højttalere derude, men man skal helt tilbage til 1967 hvis man skal se faderen af de første cirkelformede højttalerkabinetter. Det var Arne Jacobsen, der designede en rund højttaler for Braun.


Man kan dog ikke sammenligne de to højttalere. Libratone Loop er med sit elegante ydre i en helt anden klasse. Højttalerens er dækket af  en flot uldfront, der ud af pakken kommer i tre forskellige farver: Salty Grey, Pepper Black og Raspberry Red.


 


 



 


 


Desuden vil man selv kunne skifte sit cover ud med alle regnbuens farver med covers i gul, pink, lilla og flere blå nuancer. Disse covers kommer til at koste 449,- kr. pr. styk.


På bagsiden finder man en lille drejeknap, som med en mønt frigiver bagcoveret, og så er man klar til at tage stoffet af.


Den har 360 graders lyd ligesom Zipp, og Loop giver et godt og bredt Sweetspot, så der er masser af mulighed for at få en god lydoplevelse næsten uanset hvor man er i forhold til højttaleren.


 


 



En lille krog følger med, og gør det muligt at hænge den op på væggen.


 


 


Libratone Loop kommer med en elegang og diskret fod, som gør den kan placeres på flader, uanset om det er i reoler eller på borde. Desuden medfølger der et lille diskret vægophæng, så man kan hænge højttaleren op på væggen.


 



Hvordan lyder den så?


Loop lyder godt. Den har en god og fyldig lyd, og det er imponerende hvordan bassen kan følge med langt op i lydstyrke uden at kabinettet går i selvsving.


Vi har testet den med både hård og blød musik, og må sige at den performer godt under alle typer musik. Men man skal selvfølgelig huske på at der er tale om en højttaler i satellit størrelse, og at den lyder derefter.


Men højttaleren havde ingen problemer med at spille min 40 m2 stue op, men jeg tror nok at jeg skulle bruge to, hvis jeg skulle byde op til fest.


Og måske Libratone skal kigge lidt på f.eks. Sonos, og overveje at introducere en subwoofer for at få endnu mere bund, hvis stuen skal spilles op.


 


 


 


 


På videoen her fortæller ingeniør Jes Mosgaard, der er udviklingschef hos Libratone, hvordan Loop fungerer.


 



 


 


Alt det tekniske


Libratone Loop drives af en ny forstærker og DSP enhed, der er endnu kraftigere end den som Libratone har haft i f.eks. Zipp, Live og Lounge. Den yder 120W, og giver 2.1 stereo med Libratones eget fullroom teknologi. Forstærkeren og hele lydkredsløbet er digitalt, og har mange indstillingsmuligheder, som kan kontrolleres fra en special app til iOS og Android.


Libratone har gjort meget ud af at få bassen til at lyde godt, til trods for et så lille kabinet. Det har de gjort ved at emulere kabinet resonans med et CAD program.


Baseret på beregninger, styres højttalernes bevægelse, som igen kontrolleres af en indbygget begrænser. En del af kabinettet er tilmed udviklet til at fungere efter resonansslaveprincippet – også kaldet slavebas, og er støbt direkte ind i kabinettet. Disse komponenter tilføjer en ekstra driverenhed til lydsystemet som svarer til en 5? subwoofer i det slanke kabinet, hvilket giver en kontrolleret lavfrekvens ved 40Hz.


Til trods for det lille kabinet, er der blevet plads til en 4? højttaler, to ribbon tweetere og en passiv basenhed, der giver en god og fyldig lydoplevelse.


 


 



 


 


Udskiftning af covers


Som fortalt kan man skifte sit cover, hvis man vil have det i en anden farve. Hele øvelsen tog ca. 3 minutter med udpakningen af det nye cover. Og med de mange farvemuligheder kan man sagtens finde et cover der passer til møblerne i stuen. Coverne kommer til at koste 449,- kr.


Når vi alligevel havde coveret af, skulle vi da lige have et billede uden stof på. Der kan man tydeligt se højttalernes placering, og hvor meget pladsen er udnyttet.


 


 



Her ses alle højttalere i kabinettet. I toppen den passive radiator, og i midten 4″ enheden


 


Det er i øvrigt en smart feature at bruge magnet omkring Libratone knappen, så den sidder lige i vinkel.


 


 


 



 


 


Ny app


I forbindelse med lanceringen af Loop, har Libratone opdateret deres iOS / Android Apps, så man har endnu mere kontrol over det nye lydkredsløb.


Med appen kan du fjernbetjene Loop og justere lyden i forhold til de omgivelser højttaleren er placeret i og musikken du lytter til.


 


 


Konklusion
 
Libratone Loop er et  hit. Den er smuk at se på, og den er interessant at lytte til. Der er ingen tvivl om at Jes Mosgaard og Kristian Krøyer som henholdsvis står for designet af det indre og det ydre hos Libratone har gjort et fantastisk arbejde.


Lyden er bedre end de fleste trådløse højttalere, og klart bedst i sin klasse. Libratones danske design, gør at den er pæn uanset om man har en Børge Mogensen eller IKEA stue, og dens udtryk passer bare ind i rummet.


Skal jeg sige noget negativt, så er det nok mere om Airplay end højttalerdelen. Airplay virker bare ikke lige så godt som f.eks. Sonos’s netværk, og Airplay er meget sårbar over for hvordan dit netværk er sat op.


 


 


Pris og tilgængelighed


Libratone Loop kommer i de danske butikker og på nettet allerede i denne uge, og vejledende udsalgspris bliver 3.695,- kr. 


Recordere.dk har stadig Libratone Loop’en i vores testlokaler, så har du spørgsmål, eller har du noget du gerne vil have vi prøver med Loop, så skriv i forum tråden her.


 


 


Specifkationer


Input



  • AirPlay
  • PlayDirect
  • DLNA
  • USB audio (iPod, iPhone, iPad)
  • 3,5 mm minijack for analog lyd

Enheder (drivere)



  • 1 x 4″ bas
  • 2 x 1″ bånddiskant
  • Passiv radiator

Forstærker



  • 120 watt fuld digital
  • 2.1 stereo med FullRoom korrektion

Akustisk



  • Frekvensområde: 40 – 20.000 Hz
  • Max. output: 96 dB SPL / 1m

Strøm



  • 110-230 VAC 50/60 Hz
  • 40 watt (intern strømforsyning)

Størrelse



  • Ø: 33.3 cm.
  • Tykkelse:  8.3 cm.

Vægt



  • 2.7 kg

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.